Follow-up: Facebook plaatst nog meer blockchain vacatures

De wervingsactie van Facebook is nog niet voorbij. De afgelopen maand plaatste de Social Media gigant al tientallen vacatures, echter voegt het bedrijf daar nu nog 5 vacatures aan toe. De nieuwe blockchain-gerelateerde posities, die allemaal op het Menlo Park hoofdkantoor in Californië zijn, omvatten: productiemanager, manager bedrijfsvoering, data scientist, software engineer en productgroei manager.

Facebook en blockchain

De CEO, Mark Zuckerberg, is de laatste tijd erg veel in het nieuws geweest als het gaat om blockchain-technologie. Hij stelde zelfs voor om de technologie in te zetten voor de end-to-end encryptie van gebruikersgegevens op Facebook, Instagram en WhatsApp. In een video-interview met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law speculeerde Zuckerberg over het vooruitzicht dat Facebook een blockchain-model zou gebruiken om gedecentraliseerde logins mogelijk te maken, zonder dat zijn servers als authenticators fungeren. De New York Times meldde onlangs dat Facebook een digitale valuta ontwikkelt die zijn gebruikers onderling kunnen verhandelen en kunnen uitwisselen op cryptocurrency-exchanges. Sommige critici noemen dit echter niets meer dan een PR-stunt. De nieuwste advertenties bieden ook enig inzicht in de strategie van Facebook. Het bedrijf zei dat het blockchain-team “een start-up is binnen Facebook en we verkennen veel interessegebieden van alle facetten van blockchain-technologie.” Daarnaast gaat Facebook ook dieper in op de potentie van blockchain-technologie:
“Ons uiteindelijke doel is om miljarden mensen toegang te bieden tot dingen die ze nu niet hebben en dat kunnen dingen zijn als gezondheidszorg, eerlijke financiële diensten of nieuwe manieren om informatie te bewaren of te delen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!