CEO Facebook overweegt blockchain-technologie

De CEO en oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, overweegt het gebruik van blockchain-technologie voor de autorisatie van gebruikersgegevens. Dit zei hij in een interview op woensdag 20 februari met Jonathan Zittrain (professor aan Harvard). Zuckerberg zei verder dat hij denkt dat Facebook een gedecentraliseerde macht in de wereld is en dat mensen van zijn generatie in technologie zijn gegaan omdat “het individuen kracht geeft en niet compleet gecentraliseerd is.” In het interview gaf hij ook aan dat hij een blockchain-gebruikscasus overweegt, waarmee gebruikers controle over hun gegevens konden krijgen:
“Kort gezegd, u neemt uw informatie, slaat deze op op een gedecentraliseerd systeem en u heeft zelf de keuze om in te loggen, wanneer en waar u wilt, zonder tussenpersoon.”
Tevens verklaarde Zuckerberg dat een gedecentraliseerd systeem gebruikers meer controle over hun gegevens kan geven, maar ook kan leiden tot meer misbruik en dat veel zaken veel moeilijker zijn dan op een gecentraliseerd systeem. Hij gebruikte Facebook als voorbeeld en gaf aan dat het bedrijf op zoek is naar een meer gedecentraliseerde structuur door het aanbieden van encryptie in zijn berichtenservices. Zuckerberg schetste de voordelen van encryptie zoals privacy en veiligheid, maar benadrukte verder het belang van veiligheid, gezien het feit dat mensen terecht een verwachting van Facebook hebben, dat zij er alles aan zullen doen om terroristen te stoppen met het werven van mensen of  met het uitbuiten van kinderen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!