SEC is van plan om te verduidelijken wanneer een token als effect wordt gezien

De Securities and Exchange Commission (SEC) is van plan om te verduidelijken hoe en wanneer cryptocurrencies als effecten kunnen worden geclassificeerd. Dit zei de directeur van Corporation Finance op maandag 5 november. De SEC directeur, William Hunman, zei op de D.C. Fintech Week conference dat de SEC van plan is om richtlijnen op te stellen, in begrijpbare taal, voor ontwikkelaars. De ontwikkelaars kunnen hier dan rekening mee houden, wanneer zij een ICO willen starten. De ontwikkelaars kunnen dan zelf inzien of hun token gezien wordt als effect. Wanneer deze richtlijnen gepubliceerd worden is nog niet geheel duidelijk. Hinman zei het volgende tijdens het evenement:
“We zullen ook meer begeleiding geven. Het idee is om een eenvoudig Engels instrument te creëren die mensen kunnen gebruiken. We zullen dit uitgebreid uitwerken, echter in heel eenvoudige taal. Dus denk je dat je een effect aan gaat bieden? Kijk in de richtlijnen en je zou in staat zijn om deze vraag te beantwoorden.” “Als ontwikkelaars nog steeds niet zeker weten of hun token wel of niet gezien wordt als een effect, dan kunnen ze contact opnemen met de nieuwe FinHub van de SEC. De FinHub is gericht op het geven van snelle feedback op vragen over effecten en beveiligingsaanbiedingen.”
Op de vraag hoe de SEC een token als een effect zou kunnen classificeren, antwoordde Hinman als volgt:
“Als iemand een instrument voor geld of een andere tegenprestatie aanbiedt aan een derde partij, en die derde partij verwacht dat de aanbieder rendement genereert of iets dat de waarde van de munt of het token of hoe ze het ook noemen, zal verhogen, en er is die verwachting van rendement, zullen we dat over het algemeen zien als een effect.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!