Deloitte: 5 ontwikkelingsgebieden voor massa adoptie

Deloitte heeft vijf ontwikkelingsgebieden geschetst voor blockchain-technologie om wereldwijde adoptie te bereiken, volgens een onderzoek dat op 28 september is gepubliceerd.

De 5 ontwikkelingsgebieden

Volgens de multinational, moet blockchain-technologie de volgende obstakels overwinnen:
  • Toename van transactiesnelheden
  • Verbeterde standaarden en interoperabiliteit, en gemakkelijkere implementatie
  • Verbeteren van de technische haalbaarheid
  • Ontwikkelingen met betrekking tot regelgeving
  • Uitbreiding van samenwerkingen tussen blockchain bedrijven

Toename transactiesnelheden

Deloitte identificeerde het gebied dat het meeste aandacht nodig heeft en benoemde het probleem van mogelijke operationele vertragingen op een gedistribueerd grootboeknetwerk. Deloitte benadrukte dat de langzame transactiesnelheden één van de belangrijkste redenen is, voor veel bedrijven, om blockchain nog niet toe te passen.

Verbeterde standaarden en interoperabiliteit, en gemakkelijkere implementatie

Daarnaast benadrukte zij dat een gebrek aan standaardisatie ook een groot obstakel is. Dit houdt in dat er teveel organisaties zijn die gebruik maken van verschillende protocollen, consensussen, privacymaatregelen en codetalen.

Verbeteren van de technische haalbaarheid

Deloitte verwees tevens naar belangrijke technologische giganten, zoals: Amazon, IBM en Microsoft. Deze bedrijven zouden, volgens het rapport, minder gecompliceerde implementaties van blockchain hebben met behulp van cloudtechnologie. Dit betekent dat kosten gedrukt kunnen worden en dit komt weer adoptie ten goede.

Ontwikkelingen met betrekking tot reguleringen

Een van de meest complexe kwesties rond blockchain-regulering, zijn het reguleren van smart contracts. Deze passen momenteel niet in de bestaande kaders en hierdoor is regulering lastig.

Uitbreiding van samenwerkingen tussen blockchain bedrijven

Deloitte haalde ook aan dat het belangrijk is dat er meer samenwerkingen, zoals R3, gerealiseerd worden. Dit is belangrijk omdat de waarde van een blockchain-netwerk toeneemt, wanneer er meer gebruikers zijn. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!