Chinese rechtbanken gebruiken blockchain om eigendommen te verzegelen

Verschillende rechtbanken in China hebben blockchain-technologie geïmplementeerd als een manier om eigendommen te beveiligen met een elektronische zegel. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

Het Executive Bureau van de People’s Court in het Haidian District, Beijing, heeft naar verluidt een op blockchain gebaseerde elektronische zegel ingezet om een ​​eigendom in het Chaoyang-district te beveiligen. Door deze e-verzegeling, kunnen rechtbanken een pand in realtime veilig bewaken met behulp van videobewaking.

1xbit

In het bijzonder, als het eigendom wordt verstoord of beschadigd, schakelt het blockchain-systeem automatisch een bewakingsmodus in en verzendt het een waarschuwingsmeldingen naar de mobiele telefoons van aanklagers en wetshandhavers. Volgens het rapport kan het systeem ook een foto maken van de dader en deze direct doorsturen naar het relevante platform.

Blijkbaar is het gebruik van blockchain-technologie bedoeld om alle gegevens geregistreerd en ongewijzigd te houden. Wetshandhavingspersoneel kan het platform gebruiken om eigendomsinformatie op te vragen om de geschiedenis van bewerkingen op het verzegelde eigendom te controleren.

Verschillende andere rechtbanken in de provincies Jiangsu in Oost-China, Hunan in Zuid-China en Jiangxi in Oost-China, hebben naar verluidt ook het gebruik van een op blockchain gebaseerde elektronische zegel aangekondigd.

Vorige maand plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat de Chinese stad Suzhou een, door blockchain aangedreven, pilot voor notarisdiensten zal gaan aanbieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!