Pornhub accepteert nu ook USDT-Tron

Pornhub heeft een nieuwe cryptocurrency betalingsoptie toegevoegd, nadat PayPal eind 2019 abrupt gestopt was met het ondersteunen de modellen van Pornhub. Dit volgens een blogpost van 23 januari.

Volgens het bericht ondersteunt Pornhub nu de stablecoin USDT-Tron om directe en kostenloze betalingen mogelijk te maken via de crypto-portemonnee en browserextensie TronLink.

Wat is TronLink

TronLink is een native portemonnee voor Tron (TRX), de 12e grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, die wordt ondersteund door de Tron Foundation. De USDT-token werd beschikbaar op het Tron-netwerk, nadat Tether en de Tron Foundation een partnership aangingen en vervolgens de eerste, op Tron gebaseerde, USD-token uitbrachten in april 2019.

Om te beginnen met het verzenden en accepteren van betalingen in Tether, downloaden Pornhub-modellen de TronLink-portemonnee-app, die zowel in de Apple Store als Google Play beschikbaar is. Naast Tether ondersteunt Pornhub nu ook een nieuwe betalingsverwerker, genaamd Cosmo Payment.

Tron CEO Justin Sun gaf vervolgens commentaar op het nieuws op Twitter en zei het volgende:

“Als je op Pornhub zit, stop dan met wat je doet. #USDT is nu een optie voor modellen op Pornhub! Pornhub gebruikt USDT-TRON om modellen te ondersteunen die op zoek zijn naar een betaaloplossing. Dit is een briljante manier om de slachtoffers van gecentraliseerde betalingsplatforms, zoals PayPal te ondersteunen.”

Waarom stopte PayPal?

Het nieuws komt nadat PayPal, één van ’s werelds grootste online betalingsverwerkers, zijn betalingsondersteuning voor Pornhub-modellen halverwege november 2019 heeft stopgezet. Volgens rapporten stopte PayPal met de site omdat Pornhub naar verluidt enkele betalingen zonder zijn toestemming heeft gedaan.

In navolging van het nieuws, deed de cryptocommunity een duw naar grote cryptocurrency Bitcoin (BTC) als een nieuwe betalingsoptie op Pornhub. Ondertussen hadden Pornhub-modellen een gebrek aan algemene kennis van cryptocurrency, waarbij sommige modellen opmerkten dat ze niet wisten wat cryptocurrencies zijn.

Pornhub en cryptocurrencies

Pornhub heeft geleidelijk gewerkt aan het promoten van crypto-gebruik op zijn platform. In augustus 2019 werkte de website, voor het streamen van entertainment voor volwassenen, samen met PumaPay om gebruikersbetalingen in crypto mogelijk te maken.

In 2018 werkte de website voor entertainment voor volwassenen samen met cryptocurrency Verge (XVG) om de munt te accepteren als betaling voor Pornhub Premium en alle Pornhub-aankopen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!