Bitcoin koers is op weg richting de $6.000

De Bitcoin (BTC) koers zag woensdag nogal wat volatiliteit. Aan het begin van de ochtend daalde de cryptocurrency richting de $6.400 en aan het einde van de dag was de koers van BTC gestegen tot $7.300 (een stijging van meer dan 10%).

Deze omkering laat duidelijk een bullish beweging zien en sommigen beweren dat de macrobodem van de cryptocurrency-markt nu in deze beweging zit. Echter beweren anderen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de Bitcoin koers de $6.000 opnieuw opzoekt.

@CryptoHamsterIO

Cryptocurrency-handelaar CryptoHamster merkte donderdagochtend op dat de vier uur durende BTC-grafieken duidelijke tekenen vertonen dat een daling aannemelijk is. De Relative Strength Index, Stochastic RSI en Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uur-grafiek zijn allemaal het overbought gebied binnengegaan. Dit brengt meestal een daling met zich mee, waarschijnlijk om opnieuw de $6.000 te betreden.

@MacnBTC

Structureel is dit logisch. Crypto-analist Mac merkte op dat na deze piek de Money Flow Index begon af te bouwen, omdat BTC een belangrijke horizontale weerstand niet kon doorbreken op $7.400. De BitMEX-contractfinanciering is gereset ten gunste van bears en de Open Interest-indicator heeft een bodem geraakt. Dit betekent dat shorts binnenkort kunnen beginnen met het opnieuw opbouwen van posities.

https://twitter.com/MacnBTC/status/1207553947071864832

@PeterLBrandt

Ondanks deze bearish factoren, zijn er enkele positieve tekenen voor de Bitcoin koers.

Peter Brandt, een prominente handelaar in grondstoffen, die zich in de cryptocurrency-ruimte heeft verdiept, vestigde woensdag de aandacht op deze trendlijn en merkte op dat Bitcoin de belangrijke steun had gehouden. Dit is van belang omdat BTC deze steun beslist afkaatst, een actie die aan eerdere bull-markten is voorafgegaan.

Wat denken jullie? Gaan we nog naar de $6.000?

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Ethereumworldnews

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!