Deribit 5AMLD

Nederlandse crypto-derivatenbeurs, Deribit, verhuist naar Panama vanwege nieuwe 5AMLD richtlijnen

Deribit, de Nederlandse crypto-derivatenbeurs, heeft gisteren aangekondigd dat het vanaf 10 februari vanaf Panama zal gaan opereren als DRB Panama Inc., een volledige dochteronderneming van het huidige platform Deribit B.V.

Het bedrijf beweerde dat de Nederlandse wetgeving omtrent de anti-witwasregels (AML), die vanaf dit jaar van toepassing zijn op cryptocurrency-bedrijven, deze verhuizing hebben veroorzaakt. In een blogpost zei het bedrijf het volgende:

“Als Deribit onder deze nieuwe regelgeving valt, zou dit betekenen dat we van onze huidige en toekomstige klanten een uitgebreide hoeveelheid informatie moeten eisen.”

Geruchten over de positie van Deribit in Nederland begonnen in oktober 2019 na het verschijnen van CEO John Jansen op de Flippening-podcast. Daarnaast hebben talloze Nederlandse cryptobedrijven zich uitgelaten over de implementatie van de 5e anti-witwasrichtlijn (5AMLD) van de EU.

Deribit ging verder met:

“Wij zijn van mening dat cryptomarkten voor de meesten vrij beschikbaar moeten zijn en dat de nieuwe regelgeving voor de meeste handelaren te hoge hindernissen zou opwerpen, zowel op het gebied van regelgeving als op het gebied van kosten.”

Het is echter wel verrassend te noemen dat er ook aanvullende know-your-customer (KYC) voorschriften werden aangekondigd door de beurs. Tevens hebben Amerikaanse klanten hebben nog steeds geen toegang tot de beurs.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN