Bitcoin koers daalt door Amerikaanse PMI-gegevens

Zoals jullie wellicht wel meegekregen hebben, is de Bitcoin koers zojuist gedaald. De koningsmunt verloor zijn bullish momentum nadat de laatste PMI-gegevens van S&P Global aantoonden dat de Amerikaanse economie gekrompen is. Deze daling heeft op zijn beurt weer zijn weerslag gehad op de Bitcoin koers.

Krimpende Amerikaanse economie volgens PMI-gegevens

De meest recente gegevens van de Amerikaanse Purchasing Managers’ Index (PMI), gepubliceerd door S&P Global, laten zien dat zowel de maakindustrie als de dienstensector in september verder zijn teruggevallen. De PMI kwam uit op 47,3, wat lager is dan de 47,9 van de vorige maand. Dit cijfer wijst op een krimp in de Amerikaanse economie, aangezien een waarde onder de 50 duidt op een daling, terwijl een waarde boven de 50 juist expansie betekent binnen de particuliere sector.

De nieuwe orders binnen de maakindustrie zijn in september in het scherpste tempo gedaald sinds juni 2023. Dit suggereert dat de Amerikaanse productie aan het einde van het derde kwartaal van 2024 verder in het krimpgebied terecht is gekomen.

Gevolgen voor de cryptomarkt

Het sombere economische nieuws lijkt ook een negatieve invloed te hebben gehad op het sentiment onder handelaren, wat zichtbaar is in de recente daling van Bitcoin (BTC) en andere belangrijke altcoins. Vrijwel alle toonaangevende altcoins, gebaseerd op marktkapitalisatie, hebben een daling laten zien sinds de publicatie van de PMI-gegevens. Dit toont aan hoe nauw de cryptomarkt de ontwikkelingen in de bredere economische context volgt.