Ripple verbrand volledige voorraad RLUSD, in voorbereiding op lancering

In voorbereiding op de officiële lancering, heeft Ripple alle 185 RLUSD stablecoin-tokens verbrand die oorspronkelijk werden uitgegeven tijdens de private bètafase. De tokens werden teruggestuurd naar de RLUSD-uitgeversaccount, waardoor ze feitelijk uit de circulatie werden gehaald. Na deze stap, die werd bevestigd door een XRP Ledger (XRPL)-validator, bevestigen gegevens van XRPScan dat er momenteel nul RLUSD-tokens in omloop zijn.

Ripple maakte met name in april plannen bekend om de stablecoin-markt te betreden om te concurreren met gevestigde marktspelers zoals Tether (USDT) en Circle (USDC). Ripple gelooft dat er ruimte is om te concurreren in een markt die naar verwachting tegen 2028 zal groeien tot een indrukwekkende $2,8 biljoen. Dit terwijl de huidige marktkapitalisatie van stablecoins momenteel ongeveer $177 miljard bedraagt.

Ripple is van plan om RLUSD te lancering vóór het einde van 2024, en de private bètafase waarin 185 RLUSD-tokens werden uitgegeven, was onderdeel van de inspanningen om de lancering tot een succes te maken.

Ondertussen hebben enkele scammers ten onrechte beweerd dat RLUSD al live is, in een poging nietsvermoedende personen op te lichten. Ripple-bestuurders en invloedrijke personen in de sector hebben tot voorzichtigheid opgeroepen en benadrukt hoe belangrijk het is om informatie te verifiëren via officiële kanalen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!