Cardano stelt Chang hard fork uit tot 1 september en onderzoekt AI-samenwerking met Algorand

Het bekende Layer 1-blockchain Cardano (ADA) heeft aangekondigd dat het zijn Chang hard fork uitstelt tot 1 september. Als reden achter deze beslissing gaf het bedrijf aan dat het wil zorgen voor de volledige gereedheid van het ecosysteem, terwijl het een potentieel baanbrekend AI-samenwerking met Algorand onderzoekt.

De vertraging van de Chang hard fork geeft exchanges en gedecentraliseerde applicaties (DApps) tevens meer tijd om zich voor te bereiden. Het besluit, aangekondigd op 23 augustus door Intersect, een Cardano-ledenorganisatie, moet ervoor zorgen dat het ecosysteem volledig klaar is voor deze cruciale upgrade.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, gaf ook meer inzicht in de vertraging. Hij onthulde dat sommige exchanges, met name Binance, nog niet klaar waren voor de upgrade. Hoskinson vergeleek de situatie met een raket die wacht tot het weer verbetert voor de lancering, wat aangeeft dat alles perfect op elkaar moet zijn afgestemd om de hard fork soepel te laten verlopen.

Chang is een cruciale mijlpaal

De Chang hard fork is een cruciale mijlpaal in Cardano’s reis naar het Voltaire-tijdperk, dat verbeterde community governance en smart contract-mogelijkheden zal brengen. De vertraging benadrukt het belang van volledige voorbereiding om verstoringen tijdens deze grote transitie te voorkomen.

Deze hard fork is niet alleen belangrijk vanwege de technische upgrades, maar ook vanwege de manier waarop de community wordt betrokken bij de besluitvorming. Intersect benadrukte dat het de eerste keer is dat zo’n breed scala aan communityleden en engineers bij het proces betrokken is. Dit markeert een verschuiving in de manier waarop beslissingen worden genomen binnen het Cardano-ecosysteem, met meer nadruk op community-participatie en on-chain governance.

Mogelijke AI-samenwerking met Algorand

Terwijl Hoskinson zich voorbereidt op de Chang hard fork, onderzoekt hij ook een mogelijke samenwerking met Algorand (ALGO), een concurrerend blockchain-netwerk. Deze potentiële samenwerking zou een “gedecentraliseerde AI-krachtpatser” kunnen creëren, waarbij de technologie van Algorand wordt gecombineerd met een proof of work-systeem dat is geoptimaliseerd voor AI. Hoskinson gelooft dat deze samenwerking de grenzen van gedecentraliseerde AI kan verleggen en de industrie kan revolutioneren.

Het idee van een Cardano-Algorand-partnerschap heeft interesse gewekt in de blockchaingemeenschap. Gary Malouf, Chief Technology Officer van Algorand, toonde interesse om de mogelijkheden verder te bespreken. Deze potentiële samenwerking zou kunnen leiden tot belangrijke ontwikkelingen in de blockchainruimte, aangezien beide netwerken zich blijven ontwikkelen en hun technologische mogelijkheden uitbreiden. We zijn dan ook zeer benieuwd of de twee projecten dit idee door gaan zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!