COTI bevestigt deelname aan Digital Shekel Challenge

Layer 2 privacy blockchain COTI heeft aangekondigd dat het is uitgenodigd om deel te nemen aan de Digital Shekel Challenge, een initiatief van de Bank of Israel. Dit project richt zich op de ontwikkeling van een nationale digitale valuta, en COTI is de enige blockchain die is gevraagd om bij te dragen aan dit initiatief.

COTI’s Layer 2-technologie is ontworpen om financiële transacties, zoals betalingen, te faciliteren zonder gevoelige informatie prijs te geven. Hierdoor heeft COTI de technische mogelijkheden en expertise om een van de grootste uitdagingen bij het implementeren van een centrale bank digitale valuta (CBDC) aan te pakken.

In totaal zijn er 14 teams geselecteerd voor de Digital Shekel Challenge, elk met de taak om de complexe vraagstukken van zo’n ambitieus project op te lossen. Teams met expertise in fintech, privacy en netwerken zullen werken aan het ontwikkelen van gebruiksscenario’s en het vinden van de beste manier om een digitale shekel te implementeren.

Dit uitgebreide project vereist oplossingen voor alles, van het opzetten van accounts en wallets tot betalingen, terwijl een balans moet worden gevonden tussen transparantie en privacy. De challenge begint in augustus en duurt enkele weken, waarna de deelnemende teams eind oktober hun voorstellen aan de Bank of Israel zullen presenteren.

Blockchain wordt vaak geprezen als een ideaal middel voor CBDC’s vanwege de mogelijkheid om een onveranderlijk overzicht van wallet-balansen te bieden en voor de sterke beveiliging. Echter, bestaande publieke blockchains voldoen niet aan de vereisten voor schaalbaarheid en privacy, waardoor een op maat gemaakte blockchain nodig is voor elke CBDC.

Hoewel het nog niet duidelijk is welke vorm de digitale shekel van Israël zal aannemen of of het project verder zal gaan dan de pilotfase, zal COTI alles in het werk stellen om te laten zien dat hun blockchain-technologie perfect is voor deze uitdaging.

COTI’s CEO, Shahaf Bar-Geffen, zei: “We zijn vereerd dat we de enige blockchain zijn die is uitgenodigd voor de Digital Shekel Challenge en de ontwikkelingsmogelijkheden te verkennen. Voor CBDC’s om volledig tot hun recht te komen, is sterke privacybescherming essentieel. Met behulp van COTI’s garbled circuits-technologie zijn we ervan overtuigd dat we een oplossing kunnen creëren die het concept van een digitale shekel tot leven kan brengen.”

Het voordeel van COTI’s garbled circuits-technologie is dat het veel sneller is dan vergelijkbare oplossingen zoals ZK-proofs. Dit betekent dat het miljoenen transacties kan verwerken zonder problemen met doorvoer of hoge rekengasten.

Andere bedrijven die zijn uitgenodigd voor de Digital Shekel Challenge zijn onder andere PayPal Israël, Team Energy en Open Finance. Het project, geïnspireerd door Project Rosalind van het BIS Innovation Hub, zal waarschijnlijk internationale belangstelling trekken, vooral van andere centrale banken die overwegen hun eigen CBDC te ontwikkelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!