Ripple-president publiceert nieuw rapport over visie en vooruitgang

Op 19 juli 2024 publiceerde Monica Long, president van Ripple, een gedetailleerde blogpost waarin de visie en de voortgang van Ripple bij het benutten van blockchain-technologie voor financiële diensten werd geschetst.

Long begon het rapport met nadenken over de fundamentele overtuiging van Ripple dat blockchain de mondiale financiële infrastructuur van de toekomst zou worden, waardoor meer betaalbare diensten voor mensen en bedrijven over de hele wereld mogelijk zouden worden. Ze merkte op dat de begindagen van crypto niet over de noodzakelijke infrastructuur, liquiditeit, vertrouwen en duidelijkheid op het gebied van de regelgeving beschikten voor institutionele adoptie.

Long benadrukte de aanzienlijke vooruitgang van de afgelopen tien jaar, zoals de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin en Ethereum ETF’s in de VS, de lancering door BlackRock van zijn tokenized fonds en de uitgebreide cryptoregelgeving in de EU, bekend als MiCA. Ze wees erop dat financiële instellingen als Fidelity, Itaú Unibanco, Stripe en PayPal nu de handel, het bezit en het gebruik van cryptovaluta faciliteren, wat een substantiële vooruitgang betekent in de acceptatie en volwassenheid van de cryptomarkt.

Long zei dat Ripple is geëvolueerd om deze kansen te grijpen en het potentieel van blockchain te valideren om snellere, goedkopere en betrouwbaardere financiële diensten aan te bieden. Ze benadrukte de behoefte aan een eenvoudige, vertrouwde infrastructuur voor digitale activa, vergelijkbaar met de essentiële componenten van het runnen van een op internet gebaseerd bedrijf. Deze infrastructuur omvat op- en afritten, bewaring en liquiditeit.

Het eerste grote initiatief van Ripple, waarbij gebruik werd gemaakt van de XRP Ledger (XRPL) voor grensoverschrijdende betalingen, demonstreerde de mogelijkheden van blockchain. Long legde uit dat Ripple Payments nu een bijna wereldwijde dekking heeft en een volume van meer dan $50 miljard verwerkt op meer dan 80 uitbetalingsmarkten. Ze zei ook dat de diensten van Ripple zijn uitgebreid om financiële instellingen een veilige en compatibele digitale activa-infrastructuur te bieden.

Long besprak ook de overname door Ripple van Metaco, een aanbieder van technologie voor de bewaring van digitale activa, nu omgedoopt tot Ripple Custody. Ze is van mening dat deze overname Ripple in staat stelt zijn wereldwijde productroadmap te verwezenlijken en zijn bewaardiensten uit te breiden.

Verder kondigde Long het plan van Ripple aan om een ​​stablecoin, Ripple USD (RLUSD), te lanceren op de XRP Ledger- en Ethereum-blockchains; ze verwacht dat dit initiatief een brug zal slaan tussen traditionele financiën en crypto, waardoor Ripple Payments worden verbeterd.

Long sloot af met het herbevestigen van de toewijding van Ripple om blockchain-technologie te gebruiken om superieure financiële diensten te leveren, waarbij hun doel wordt benadrukt om de toonaangevende aanbieder van digitale activa-infrastructuur voor financiële diensten te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!