Ripple koopt crypto-bewaarbedrijf Metaco voor $250 miljoen

Het in de Verenigde Staten gevestigde cryptobedrijf Ripple heeft onlangs de overname van Metaco aangekondigd, een in Zwitserland gevestigd crypto-bewaarbedrijf, ter waarde van $250 miljoen.

Na de overname wordt Ripple de exclusieve aandeelhouder van Metaco. Het zal het bedrijf echter toestaan om zijn onafhankelijke merkidentiteit te behouden en zijn activiteiten ononderbroken voort te zetten.

Ripple gaat zich concentreren op haar institutionele aanbod

Metaco is gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde technologie waarmee financiële instellingen digitale activa veilig kunnen opslaan en effectief kunnen beheren. Enkele opmerkelijke klanten zijn onder andere Citi, BNP Paribas en de digitale activatak van Societe Generale.

Ripple heeft verklaard dat deze overname zal dienen als een katalysator voor de uitbreiding van haar institutionele aanbod. Daarnaast zal het ook haar positie op de cryptocurrency markt versterken.

Door de expertise en technologie van Metaco te integreren, streeft Ripple ernaar haar mogelijkheden op het gebied van veilige opslag en beheer van digitale activa te verbeteren.

Investeerders zijn voorzichtiger met hun crypto

Na een daling van de cryptocurrency-prijzen in 2022, samen met opmerkelijke instortingen van grote crypto-bedrijven zoals de Amerikaanse beurs FTX, is het enthousiasme van investeerders voor crypto-activa afgenomen.

Een kritieke factor die bijdraagt ​​aan deze verschuiving in sentiment is de groeiende alertheid onder investeerders met betrekking tot de opslag van crypto-activa. Verschillende crypto-platforms hebben hun opnames bevroren, wat resulteerde in aanzienlijke verliezen voor investeerders. Dit heeft hen ertoe aangezet om veilige opslagoplossingen te kiezen en prioriteit te geven aan het opslaan van hun digitale activa.

In anticipatie op een stijgende vraag van institutionele investeerders, heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse zijn verwachting uitgesproken dat er een opleving zal zijn in de behoefte aan crypto-bewaardiensten. Hij verklaarde ook:

“Door te focussen op de infrastructuur … ben je niet echt onderhevig aan dezelfde schommelingen van de crypto winters. Als je uiteindelijk een duidelijk probleem op grote schaal oplost voor deze klanten, zal er vraag zijn.”

Buiten de VS is het nu veiliger voor crypto-bedrijven

Temidden van de toenemende handhavingsmaatregelen door Amerikaanse regelgevers tegen crypto-bedrijven benadrukte CEO Brad Garlinghouse het extra aantrekkelijke aspect van Metaco, namelijk dat het gevestigd is in Zwitserland en een personeelsbestand heeft dat bestaat uit niet-Amerikaanse werknemers.

Garlinghouse benadrukte dat het regelgevingslandschap in markten buiten de Verenigde Staten meer duidelijkheid en helderheid biedt. Dit stelt bedrijven in staat om verstandige en geïnformeerde investeringen te doen.

Hij merkte op dat deze transparante en goed gedefinieerde regels in andere rechtsgebieden hebben bijgedragen aan het creëren van een omgeving die bevorderlijk is voor zakelijke groei en innovatie.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!