Polygon kondigt datum van migratie van MATIC naar POL aan

Polygon Foundation heeft de datum aangekondigd voor de langverwachte overgang van MATIC naar POL-token. POL-token zal de nieuwe gas- en staking-token worden voor het Polygon proof of stake (PoS) netwerk. In de toekomst kan de functionaliteit van POL worden uitgebreid, vooral binnen de AggLayer, afhankelijk van de goedkeuring door de gemeenschap.

Op 18 juli kondigde Polygon Labs officieel aan dat de MATIC naar POL mainnet-upgrade op 4 september zal plaatsvinden. Deze community-gedreven upgrade werd vorig jaar voor het eerst voorgesteld. Sandeep Nailwal, medeoprichter van Polygon, reageerde ook op de aankomende veranderingen.

De eerste stap is de vervanging van MATIC door POL als gas- en staking-token voor Polygon PoS. Daarna volgt de lancering van de Staking Layer en de migratie van de publieke Polygon-ketens, waardoor de POL-token een belangrijke rol krijgt in de AggLayer.

Polygon liet weten dat MATIC-gebruikers op Polygon PoS en MATIC stakers en delegators op Ethereum niets hoeven te doen voor de migratie. Echter, MATIC-houders op de Ethereum-keten, Polygon zkEVM en in gecentraliseerde exchanges (CEXes) moeten wel actie ondernemen. De testnet-migratie ging al live op 17 juli.

De prijs van MATIC is onder druk komen te staan nadat de SEC de token als een effect noemde in rechtszaken tegen Binance en Coinbase. Sindsdien heeft de Polygon-token weinig prijsstijging gezien. Het is 29% gedaald in een jaar en 4% in een maand.

In de afgelopen 24 uur is de MATIC-prijs met 3% gedaald na een stijging van 8% eerder deze week door een hernieuwd optimisme. De laagste en hoogste prijzen in de afgelopen 24 uur waren respectievelijk $0,5399 en $0,5607. Het handelsvolume is met 9% toegenomen, wat wijst op groeiende interesse onder handelaren.

Toch verwachten de MATIC-gemeenschap en het Polygon-team dat het netwerk en de tokenprijs zullen groeien na de upgrade en verdere ontwikkelingen. MATIC kan stijgen naar $0,76 na het doorbreken van een meermaandelijkse weerstand in het dalende wig-patroon.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!