Grayscale: Crypto centraal in Amerikaanse verkiezingen 2024

Nieuwe gegevens van het crypto-assetbeheerbedrijf Grayscale tonen aan dat Amerikaanse kiezers zich steeds meer richten op crypto naarmate de presidentsverkiezingen van 2024 naderen.

In een nieuwe blogpost stelt Grayscale dat deze verkiezingscyclus deels rond Bitcoin (BTC) en crypto kan draaien, omdat kiezers steeds meer geïnteresseerd raken in investeringen in digitale activa.

Om tot deze conclusie te komen, voerde het crypto-bedrijf een enquête uit tussen 30 april en 2 mei van dit jaar onder 1.768 volwassenen (18 jaar en ouder) die van plan zijn te stemmen in de presidentsverkiezingen van 2024:

“2024 is tot nu toe een topjaar geweest voor Bitcoin. De prijs van Bitcoin bereikte een recordhoogte op 13 maart 2024; bovendien is de prijs van Bitcoin elke dag in 2024 hoger geweest dan in eerdere verkiezingsjaren. De speculaties en koppen zijn begonnen: zou november ‘de Bitcoin-verkiezing’ kunnen zijn?

Deze groeiende focus op crypto is niet beperkt tot alleen Bitcoin. In plaats daarvan strekt het zich uit tot een breder beeld van crypto-activa, zowel wat betreft algemene interesse als de bereidheid om te investeren. Bijna een derde van de kiezers (32%) zegt dat ze sinds het begin van het jaar meer openstaan voor het leren over crypto-investeringen of daadwerkelijk investeren in crypto.

In vergelijking met november 2023 zijn kiezers ook meer geneigd om crypto te zien als een goede langetermijninvesteringsmogelijkheid (23% vs. 19%) en verwachten ze steeds meer dat een deel van hun investeringsportefeuille crypto zal bevatten (47% vs. 40%).”

Grayscale vindt dat kiezers verdeeld zijn tussen welke politieke partij het beste beleid heeft in termen van crypto-activa, wat aantoont dat steun voor crypto niet slechts naar één kant neigt:

“Hoewel Trump crypto meer omarmt tijdens de campagne, tonen de gegevens aan dat crypto een tweeledige kwestie is, met vergelijkbare eigendomspercentages onder Republikeinen (18%) en Democraten (19%).

Kiezers zijn verdeeld over welke partij gunstiger is voor de industrie, aangezien een gelijk percentage van de kiezers (30% elk) denkt dat zowel de Democratische als de Republikeinse partijen de gunstigste positie hebben over crypto-beleid.

Deze bevindingen tonen aan dat de steun voor crypto niet overweldigend bevooroordeeld is naar één partij en wijzen op een gebalanceerde interesse over het politieke spectrum.”

Donald Trump heeft zich recentelijk sterk gepositioneerd als een voorstander van cryptocurrency, door zichzelf de ‘crypto-president’ te noemen, steun voor de sector te betuigen, en het minen van Bitcoin aantrekkelijker wil maken. Hij accepteert zelfs donaties in crypto voor zijn campagne. Daarentegen heeft Joe Biden zich kritischer uitgelaten over de cryptomarkt en blijft hij consequent negatief over de impact ervan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!