Amerikaans congresslid wil belastingbetalingen in Bitcoin toe gaan staan

Het Republikeinse Congreslid uit Florida, Matt Gaetz, heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee Amerikaanse belastingbetalers federale belastingen in Bitcoin (BTC) kunnen betalen. Hij schreef het volgende hierover op X:

“Door belastingbetalers in staat te stellen Bitcoin te gebruiken voor federale belastingbetalingen, kunnen we innovatie bevorderen, de efficiëntie vergroten en meer flexibiliteit bieden aan Amerikaanse burgers. Dit is een gedurfde stap in de richting van een toekomst waarin digitale valuta een cruciale rol spelen. in ons financiële systeem, en ervoor zorgen dat de VS voorop blijft lopen op het gebied van technologische vooruitgang.”

Indien aangenomen zou de wetgeving de Internal Revenue Code van 1986 wijzigen en minister van Financiën Janet Yellen, een fervent tegenstander van cryptocurrency, opdracht geven een plan te ontwikkelen om Bitcoin te accepteren als een legitieme vorm van betaalmiddel voor federale belastingbetalingen.

Het wetsvoorstel komt te midden van een bredere politieke omarming van crypto in de Verenigde Staten. Gaetz werkt samen met de pro-Bitcoin-wetgeving samen met de presidentskandidaat van zijn partij, Donald J. Trump, die de crypto-industrie tot een centraal onderdeel van zijn campagne heeft gemaakt.

Aan de andere kant hebben de Democraten zich gerealiseerd dat crypto steeds meer een aandachtspunt voor Amerikanen wordt, en ook president Joe Biden is zich aan het opwarmen voor de digitale activa-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!