Deutsche Telekom kondigt Bitcoin-mining aan

T-Mobile Deutsche Telekom heeft aangekondigd dat het van plan is om Bitcoin (BTC) te gaan minen, en bouwt daarmee voort op zijn lopende crypto-activiteiten. Het telecommunicatiebedrijf beheert al sinds 2023 een Bitcoin-node en beheert momenteel ook Bitcoin Lightning Network-nodes.

Dirk Röder, hoofd van Web3-infrastructuur en oplossingen bij Deutsche Telekom, zei tijdens BTC Prague:

“Sinds 2023 beheren we een Bitcoin-node en we beheren ook Bitcoin Lightning-nodes […] Ik wil jullie laten kennismaken met een klein geheimpje dat we binnenkort zullen beginnen met digitale monetaire fotosynthese.”

De firma is al actief betrokken bij Web3 als een Polygon-validator sinds juni 2023, waarmee het zijn uitgebreide infrastructuur benut en nieuwe inkomstenstromen veiligstelt. Als een van de 100 validators heeft Deutsche Telekom meer dan een jaar stakings- en validatiediensten op Polygon geleverd en ondersteunde het het proof-of-stake consensusmechanisme van het platform.

Sinds februari is Deutsche Telekom ook een validator op het Fetch.ai blockchain. Fetch.ai (FET), een gedecentraliseerd kunstmatige intelligentie (AI) platform, heeft samengewerkt met Deutsche Telekom om enterprise AI te vestigen. Als validator op de Fetch.ai blockchain helpt het telecommunicatiebedrijf de AI-gedreven autonome agenten van Fetch.ai te ondersteunen.

Deze autonome agenten bieden diensten in gezondheidszorg, automotive, supply chain management en digitale identiteiten door het beheren van middelen, het uitvoeren van transacties en het analyseren van verkeersstromen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!