Deutsche Telekom wordt validator op Polygon-netwerk

Een van de grootste mobiele serviceproviders in de wereld – Deutsche Telekom, dat tevens eigenaar is van T-Mobile – heeft aangekondigd dat het een validator gaat worden op het layer-2-schaalnetwerk Polygon (MATIC).

In een nieuwe bedrijfsaankondiging gaf het bedrijf aan dat het zal beginnen met het valideren van knooppunten voor Polygon, net zoals het heeft gedaan voor andere prominente cryptocurrencies. Het zei het volgende:

“De dochteronderneming van Deutsche Telekom, Deutsche Telekom MMS, breidt zijn validatieknooppunten uit naar Polygon en biedt staking- en validatiediensten voor het Proof-of-Stake (POS)-netwerk en Polygon’s Supernets-oplossingen. Deutsche Telekom MMS is een van de slechts 100 validators op het Polygon-netwerk.”

Andere digitale middelen die Deutsche Telekom momenteel valideert, zijn onder meer Ethereum (ETH), Flow (FLOW), Chainlink (LINK), Celo (CELO) en Q.

Dirk Röder, hoofd van het Blockchain Solutions Center bij Deutsche Telekom, gaf aan dat een validator voor Polygon het bedrijf zal helpen het potentieel van blockchain-technologie volledig te ontsluiten. Hij beschreef het als volgt:

“Het Polygon-ecosysteem is zeer ontwikkelaarsvriendelijk en efficiënt met hulpbronnen. Het is gebaseerd op de hoogste beveiligingsstandaarden van het Ethereum-ecosysteem. De samenwerking met Polygon is een belangrijke stap voor Deutsche Telekom MMS om het potentieel van blockchain-technologie volledig te benutten en toepassingen mogelijk te maken die geschikt zijn voor massale implementatie.”

Röder zei dat het bedrijf momenteel ook Polygon staking ondersteunt, wat bijdraagt ​​aan de decentralisatie en beveiliging van het protocol.

Volgens de aankondiging zal Deutsche Telekom als validator “helpen Polygon’s POS-zijketen en Supernets-app-ketens te beveiligen, door bij te dragen aan hun beveiliging, bestuur en decentralisatie door een volledig knooppunt te runnen, blokken te produceren, consensus te valideren en eraan deel te nemen, en checkpoints op het Ethereum-mainnet.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!