Australië treedt op tegen online-gokken met crypto via creditcard verbod

Om zijn burgers te beschermen tegen het verspillen van geld dat ze niet hebben, heeft de Australische regering een verbod ingesteld op het gebruik van crypto en creditcards voor online gokken. Op 11 juni meldde The Canberra Times dat Australië is begonnen met het verbieden van het gebruik van digitale valuta en creditcards voor online gokplatforms.

De overheid kondigde aan dat bedrijven die niet voldoen aan de nieuwe regels boetes kunnen krijgen tot ongeveer 234.750 Australische dollars (155.000 USD). De regels omvatten creditcards die gekoppeld zijn aan digitale wallets, cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en andere nieuwe vormen van krediet.

De nieuwe regels voor online gokken zijn in lijn met de Australische wetten voor landgebonden gokken. Er zijn echter uitzonderingen, zoals online loterijbetalingen, waarbij creditcards nog steeds zijn toegestaan. Kai Cantwell, CEO van Responsible Wagering Australia, een onafhankelijke organisatie voor in Australië gelicentieerde gokdienstverleners, gelooft dat deze stap het voor mensen gemakkelijker maakt om zichzelf te beheersen. Hij zei:

“Dit is een belangrijke maatregel om klanten te beschermen, waardoor het voor mensen makkelijker wordt om hun eigen gokgedrag onder controle te houden.”

De directeur drong er ook bij de overheid op aan om het verbod uit te breiden naar alle vormen van gokken. Cantwell gelooft dat als beschermingsmaatregelen niet consistent zijn voor alle vormen van gokken, mensen zullen overstappen naar minder gereguleerde gokvormen, waar ze meer risico lopen op schade.

De gokindustrie kreeg al een overgangsperiode van zes maanden, en het volledige verbod werd op 11 juni ingevoerd. De communicatiewaakhond van het land heeft de bevoegdheid gekregen om de nieuwe beperkingen af te dwingen.

Crypto-gebruikers staan erom bekend te gokken op allerlei zaken, van de nieuwste memecoins tot belangrijke regelgevende beslissingen zoals de goedkeuringen van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Op 11 januari gokten gebruikers van het gokplatform Polymarket 12 miljoen dollar op de uitkomst van de ETF-goedkeuringen.

Naast de beslissing over spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, gokken crypto-gebruikers ook op de uitkomst van beslissingen over spot Ether ETF’s. In maart bereikten weddenschappen over de ETH ETF-beslissing 2,4 miljoen dollar. De weddenschap werd opgelost toen de ETF op 23 mei officieel werd goedgekeurd.

Hoewel crypto-gebruikers serieuze beslissingen nemen, plaatsen ze ook luchtige weddenschappen, zoals het voorspellen van hoe vaak miljardair Elon Musk een bericht zal plaatsen of het raden van de temperatuurstijging in mei.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!