Elon Musk noemt Dogwifhat in video en veroorzaakt prijsstijging

In een recente video die snel tractie heeft gekregen op het sociale media platform X, is tech-magnaat Elon Musk te horen die een onlangs gelanceerde Solana-gebaseerde meme-coin, Dogwifhat (WIF), noemt. Deze terloopse opmerking, naar verluidt gemaakt tijdens een livestream, heeft golven veroorzaakt in de crypto-gemeenschap. Bovendien stuwde het de prijs van WIF omhoog, zelfs te midden van een bredere marktneergang.

De video toont Musk die nonchalant verklaart dat hij “Dogwifhat kent.” Deze uitspraak veroorzaakte speculatie en opwinding onder zijn miljoenen volgers. Bekend om zijn invloedrijke aanwezigheid in de crypto-wereld, hebben Musk’s eerdere aanbevelingen, met name van Dogecoin (DOGE), geleid tot aanzienlijke marktbewegingen.

Dogecoin, een andere op honden geïnspireerde cryptocurrency, zag substantiële winsten en mainstream aandacht na talrijke tweets en openbare aanbevelingen van Musk. Bovendien blijft de miljardair zijn geloof tonen in de toekomst van DOGE, de koning van de meme-coins.

Ondertussen stond Dogwifhat, een meme-coin gelanceerd op de Solana blockchain, in het rood voordat Musk het noemde. De munt, die profiteert van de populaire op honden gebaseerde meme-cultuur in de crypto-ruimte, zag een onmiddellijke prijsstijging na de verspreiding van de video. Deze stijging vond plaats ondanks de huidige bearish trend in de bredere cryptomarkt, wat de ongeëvenaarde invloed van Musk benadrukt.

Bovendien markeert dit de eerste keer dat Musk een andere meme-coin dan Dogecoin noemt. In het verleden heeft de Tesla CEO sterk bevestigd dat hij de voorkeur geeft aan DOGE boven Shiba Inu (SHIB), de op één na grootste meme-crypto. Daarom komt de laatste vermelding van Dogwifhat als een verrassing voor iedereen.

Marktanalisten merkten een significante stijging in het handelsvolume voor WIF op na de video. Bovendien zullen nieuwe investeerders waarschijnlijk instappen vanwege de vermeende goedkeuring door Musk. De meme-coin sector heeft historisch gezien volatiliteit getoond, vaak gedreven door social media hype en aanbevelingen van prominente personen.

Hoewel de exacte oorsprong van Dogwifhat en de langetermijn levensvatbaarheid ervan onzeker blijven, is de onmiddellijke nasleep van Musk’s vermelding duidelijk. De prijsstijging doet denken aan soortgelijke gebeurtenissen in het verleden, waar Musk’s opmerkingen hebben geleid tot snelle stijgingen. De WIF-prijsrally zou echter van korte duur kunnen zijn, zoals te zien is bij oudere trends.

Op het moment van schrijven steeg de Dogwifhat-prijs met 2,09% naar $2,79 op maandag 10 juni. Bovendien steeg de marktkapitalisatie van WIF naar $2,73 miljard. Terwijl het handelsvolume voor de Solana meme-coins met 3,08% steeg naar $392,88 miljoen. Bovendien heeft de op een hond geïnspireerde meme-coin een deel van zijn wekelijkse daling van meer dan 20% goedgemaakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!