Ripple CEO zegt XRP ETF “is onvermijdelijk”

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, is ervan overtuigd dat Ripple (XRP) en Solana (SOL) de volgende altcoins zouden kunnen zijn die goedkeuring kunnen krijgen voor hun spot-ETF’s.

Tijdens zijn optreden op het Consensus2024-evenement, dat jaarlijks door CoinDesk wordt georganiseerd, benadrukte Garlinghouse dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er een XRP Exchange Traded Fund (ETF) komt. De Ripple-baas voorspelde ook de opkomst van andere altcoin-ETF’s. Hij zei: “Er komt een Solana-ETF, er komt een Cardano-ETF, en dat is geweldig.”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft als gevolg van een beleidswijziging een nieuwe richtlijn uitgegeven voor verschillende instellingen die geïnteresseerd zijn in het lanceren van hun Ethereum ETF’s. Hierdoor is de prijs van Ethereum naar het hoogste niveau sinds medio maart gestegen en zou in juni de definitieve lancering van de eerste Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) kunnen plaatsvinden.

Na de plotselinge goedkeuring van 19b-4-formulieren moeten Ethereum ETF’s nog beginnen te handelen. De SEC heeft naar verluidt spot Ethereum ETF-uitgevers gevraagd om hun bijgewerkte S-1 dossiers in te dienen tegen vrijdag.

BlackRock diende een bijgewerkte S-1 in voor iShares Ethereum Trust, wat een sterke stap naar het lanceren van een spot Ethereum ETF aangeeft. Hashdex trok daarentegen zijn spot Ethereum ETF-voorstel in om niet-gerapporteerde redenen. VanEck, Fidelity, Franklin, Grayscale, Bitwise, ARK Invest & 21Shares, Invesco & Galaxy en BlackRock’s iShares Ethereum Trust gaan verder met spot Ether ETF.

De lancering van Bitcoin ETF’s, die in januari plaatsvond, werd een enorm succes. BlackRock’s recordbrekende iShares Bitcoin Trust (IBIT) beheert nu bijna $20 miljard aan Bitcoin. Dit komt neer op ongeveer 1,5% van de totale marktkapitalisatie van de digitale munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!