Argentinië wil leren van het Bitcoin-succes van El Salvador

De regering van Argentinië werkt samen met El Salvador om te leren van diens ervaring met de adoptie van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency-activiteiten. De Argentijnse effectenwaakhond, de Nationale Commissie voor Effecten en Beurzen (CNV), heeft een vergadering gehouden met de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador om crypto-adoptie en regelgeving in beide landen te bespreken, volgens een officiële aankondiging van de CNV.

Tijdens de vergadering op 23 mei bespraken CNV-president Roberto Silva, CNV-vicevoorzitter Patricia Boedo en CNAD-president Juan Carlos Reyes de ervaring van El Salvador als het eerste land ter wereld dat Bitcoin in september 2021 als wettig betaalmiddel heeft aangenomen.

De functionarissen wisselden benaderingen en concepten uit over het gebruik van cryptocurrency in de wereldeconomieën, met bijzondere aandacht voor het Bitcoin-geval van El Salvador.

CNV-president Silva benadrukte dat El Salvador niet alleen is uitgegroeid tot een wereldleider in Bitcoin-adoptie, maar ook heeft uitgeblonken in de bredere cryptocurrency-industrie. Hij wees op het belang van de inzichten die door de CNAD zijn verkregen, die toezicht houdt op en de markt voor digitale activa in El Salvador reguleert. Silva verklaarde:

“Wij willen de banden met de Republiek El Salvador versterken en daarom gaan we de mogelijkheid onderzoeken om samenwerkingsakkoorden met hen te ondertekenen.”

CNV-vicevoorzitter Boedo, die El Salvador in maart bezocht om deel te nemen aan vergaderingen over marktontwikkeling, benadrukte de cruciale rol van de expertise van El Salvador in de crypto-industrie.

“Argentinië is een pionier op het gebied van technologie en de Nationale Commissie voor Effecten en Beurzen begrijpt en wil efficiënt samenwerken met de industrie en passende regelgeving creëren,” aldus de officiële verklaring van El Salvador’s Reyes.

Het nieuws komt terwijl Argentinië vooruitgang boekt met de regulering van de lokale cryptocurrency-markt en in april registratievereisten voor cryptobedrijven heeft aangenomen. Het land is actief bezig met cryptocurrency sinds de Bitcoin-vriendelijke politicus Javier Milei eind 2023 president van Argentinië werd.

Eind 2023 verklaarde de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Diana Mondino, dat de regering bezig was met het voorbereiden van een decreet om het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies in het land onder bepaalde voorwaarden te legaliseren voor betalingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!