Argentinië implementeert Bitcoin betalingen in huurovereenkomsten

In Argentinië is een van de eerste huurovereenkomsten geregistreerd die in Bitcoin is vastgelegd, na de toepassing van het noodbesluit van president Javier Milei. Dit besluit opende de deur voor dit soort transacties. De overeenkomst bepaalt dat de huurder elke maand de waarde van $100 USDT in Bitcoin (BTC) aan de verhuurder moet betalen. Volgens La Capital, een lokale Argentijnse nieuwsbron, is onlangs in de stad Rosario de eerste huurovereenkomst afgehandeld in Bitcoin ondertekend.

De overeenkomst stipuleert dat de huurder elke maand het equivalent van $100 USDT in Bitcoin aan de verhuurder zal betalen. Als referentie voor de bitcoinprijs is gekozen voor Fiwind, een nationale cryptocurrencybeurs. Het contract bepaalt ook dat de huurder deze betalingen in de eerste vijf dagen van elke maand zal uitvoeren naar een adres dat door de verhuurder is opgegeven.

Hoewel er al eerder vastgoedverkopen waren die in Bitcoin werden afgehandeld, is dit de eerste huurovereenkomst van dit type, aldus lokale bronnen.

Diana Mondino, de Minister van Buitenlandse Zaken van Argentinië, had verduidelijkt dat als gevolg van de toepassing van het eerste mega-noodbesluit van president Javier Milei, dat de wet op huur en verhuur afschafte, deze contracten in Bitcoin, andere cryptomunten en ook in andere activa kunnen worden afgewikkeld.

Het noodbesluit dat deze overeenkomsten mogelijk maakt, zal worden beoordeeld door de rechtbanken van het land, die al de effecten van sommige segmenten hebben opgeschort in afwachting van de definitieve beslissing over de legaliteit van dit document. Bovendien kan het noodbesluit worden opgeschort als beide kamers van het Congres het verwerpen.

Desondanks stelt het noodbesluit huurders en verhuurders in staat om legaal dit soort huurovereenkomsten in Bitcoin vast te leggen, waardoor transacties in de geplaagde en gedevalueerde nationale fiatvaluta, de Argentijnse peso, worden vermeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!