Ripple bereidt zich voor op het ergste in de SEC-rechtszaak

Ripple (XRP) investeerders overwegen hoe de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) de prijs van XRP en de institutionele verkoop van XRP-tokens door het betalingsbedrijf zal beïnvloeden. De beslissing in deze zaak is van groot belang voor de marktdynamiek van XRP, de native token van de XRP Ledger, en de institutionele verkoop van XRP-tokens door het betalingsbedrijf.

Ripple houdt overal rekening mee

Advocaat Bill Morgan benadrukt het belang van voorbereiding op het ergste in het geschil van Ripple. Dit zou kunnen leiden tot een permanent verbod of een volledig verbod op de verkoop van XRP-tokens aan institutionele klanten in de VS.

Het Amerikaanse Congres heeft op woensdag belangrijke cryptowetgeving, FIT21, goedgekeurd. XRP-bezitters zijn nieuwsgierig naar de invloed van de langdurige juridische strijd tussen de SEC en Ripple op XRP. De SEC eist een boete van $2 miljard in haar rechtszaak tegen Ripple, waarbij ze ongeregistreerde effectenverkopen aan institutionele klanten aan de kaak stelt.

De handel in XRP gaat door

Advocaat Bill Morgan zegt dat Ripple klaar is voor het ergste in haar verdediging. In het slechtste scenario kan de rechtbank een permanent verbod opleggen op de verkoop van XRP-tokens door Ripple aan institutionele klanten in de VS. Desondanks blijft Ripple volgens Morgan haar diensten aanbieden en verkoopt het XRP aan institutionele klanten in het buitenland via entiteiten onder verschillende licentieregimes.

De FIT21-wet zal de verkoop van Ripple in landen waar cryptocurrencies anders gereguleerd zijn, niet beïnvloeden. Het bedrijf heeft stappen ondernomen om de nodige licenties te verkrijgen en te voldoen aan lokale regelgeving.

XRP prijs op $0,53

Volgens technische analyse is de situatie van XRP vrij opmerkelijk. De cryptocurrency wordt recent verhandeld rond $0,53. Vanaf het hoogtepunt van $0,6431 op 9 april tot 23 mei, heeft het een daling van ongeveer 18% doorgemaakt. Echter, recentelijk is XRP in een consolidatiefase terechtgekomen sinds het hoogtepunt op 9 april en heeft het deze week verschillende keren de significante weerstand van $0,51 overschreden.

Wanneer we naar de technische indicatoren kijken, wijst de MACD erop dat Ripple zich in een positief momentum bevindt. De Relative Strength Index (RSI) is gestegen tot 50,12, wat aangeeft dat het actief een opwaartse trend vertoont.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!