Solana leidt altcoin-investeringen met bijna $6 miljoen aan instroom

Crypto-investeringsproducten vertoonden vorige week $130 miljoen aan instroom, waarbij Solana (SOL) de institutionele investeringen in altcoins leidde door met $5,9 miljoen te groeien. Volgens het asset management bedrijf CoinShares is dit de eerste wekelijkse instroom voor crypto-fondsen in de afgelopen vijf weken.

Bitcoin kreeg specifiek $144 miljoen aan instroom, wat een herstel betekende na wat een matige maand was geweest. Ondertussen ervoeren short Bitcoin exchange-traded products (ETPs) uitstroom van $5,1 miljoen, wat bijdroeg aan een totaal van $18 miljoen aan uitstroom in acht weken tijd.

De minimale betrokkenheid van Amerikaanse toezichthouders bij ETF-uitgeveraanvragen voor een spot Ethereum ETF heeft speculatie gevoed dat goedkeuring mogelijk uitblijft. Deze sentimenten worden weerspiegeld in de $14 miljoen aan uitstroom die vorige week werd waargenomen.

In de VS domineerden instromen, met een totaal van $135 miljoen, wat de kleinste wekelijkse uitstroom voor Grayscale markeert sinds januari met $171 miljoen. Zwitserland zag ook positieve instromen, met een bedrag van $14 miljoen. Daarentegen vertraagden de instromen in Hong Kong tot $19 miljoen na een voorgaande week van recordhoogtes, wat aangeeft dat de initiële golf na de lancering van Bitcoin ETF’s mogelijk voornamelijk zaadkapitaal was.

Canada en Duitsland bleven uitstroom ervaren, met respectievelijk $20 miljoen en $15 miljoen, waarbij hun gecombineerde uitstroom tot nu toe dit jaar $660 miljoen bereikt.

Ondanks deze opleving zijn de volumes van ETP’s afgenomen, waarbij het totaal van de week $8 miljard bedroeg in vergelijking met het gemiddelde van $17 miljard in april. De huidige cijfers suggereren een afname van de deelname van ETP-investeerders op de crypto-markt, die nu 22% van het totale volume op vertrouwde wereldwijde exchange vertegenwoordigen, tegenover 31% vorige maand.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!