Memecoins vangen de aandacht met opmerkelijke marktstijgingen

Dit jaar heeft de cryptomarkt opnieuw de schijnwerpers gericht op memecoins vanwege hun unieke prestaties. De memecoin-index, aangeboden door MarketVecto, een dochteronderneming van VanEck, zag een verbazingwekkende stijging van 195%, waarmee het enorme potentieel van de index’s altcoins werd aangetoond om investeerders rendement te bieden.

De index omvat de zes grootste memecoins op basis van marktwaarde: Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Pepe (PEPE), dogwifhat (WIF), Floki (FLOKI), en Bonk (BONK), en geeft een marktwaarde-gewogen overzicht van hun prijsprestaties. De meest recente gegevens van de index laten een stijging van 195% zien over de afgelopen twaalf maanden, wat aangeeft dat deze altcoins aanzienlijke prijsstijgingen hebben doorgemaakt.

Alles wat je moet weten over de Memecoin Index van VanEck

MarketVecto, een onderdeel van VanEck, heeft onlangs een memecoin-index geïntroduceerd die de prestaties volgt van de zes grootste memecoins in de cryptomarkt. De index hanteert gewichtslimieten van maximaal 30% voor een enkel activum, waaronder Dogecoin (30,77%), Shiba Inu (28,34%), Pepe (14,51%), dogwifhat (12,54%), Floki Inu (7,14%), en BONK (6,7%).

memecoins grafiek

Vooral bij het vergelijken van de jaarlijkse prestaties van deze altcoins zijn de grafieken gestegen tot wel 195%, wat optimisme in de markt heeft gecreëerd. In deze context, wanneer we kijken naar de jaarlijkse prijsgrafieken van de genoemde altcoins, hebben ze buitengewone winsten opgeleverd en investeerders die op het juiste moment de markt betraden, hebben binnen een jaar ongekende winsten behaald.

DOGE, SHIB, PEPE, WIF, FLOKI, en BONK Opmars

Volgens de gegevens van de memecoin-index tonen de jaarlijkse prijsgrafieken van DOGE, SHIB, PEPE, WIF, FLOKI en BONK aan dat deze altcoins een opmerkelijke bull run hebben doorgemaakt gedurende het jaar. Dogecoin, de leidende memecoin op basis van marktwaarde, zag vorig jaar een stijging van 102,82% in zijn prijs. Hoewel de prijs van de altcoin momenteel wordt verhandeld op $0,1476 met een daling van 1,92% in de afgelopen 24 uur, blijft het opvallen vanwege zijn potentieel om op lange termijn aanzienlijke rendementen te bieden aan investeerders.

Shiba Inu, die zichzelf uitroept tot een concurrent van Dogecoin, zag een toename van 159% in waarde op jaarbasis en wordt momenteel verhandeld op $0,00002287 met een daling van 0,76% in de afgelopen 24 uur. De jaarlijkse winsten van SHIB worden gestuwd door de immense ontwikkelingsinspanningen van de gemeenschap, waardoor het een van de belangrijkste rivalen van Dogecoin is geworden en de op één na grootste memecoin op basis van marktwaarde.

PEPE, de derde grootste memecoin op de markt, zag zijn waarde stijgen met 338% afgelopen jaar tot $0,000008309, met een recente stijging van 4,26%. WIF, gelanceerd in november op het Solana-netwerk, steeg met 1615,28% en staat nu op $2,88, met een kleine daling van 1,73%.

FLOKI, een andere memecoin, steeg met 403,93% in het afgelopen jaar tot $0,0001745, terwijl BONK een stijging van 5474,23% zag tot $0,00002406. De memecoin-index van VanEck’s dochteronderneming laat zien dat deze prijsstijgingen veel optimisme bij investeerders hebben opgewekt, vooral omdat Bitcoin nog geen rally heeft gehad na zijn laatste halvering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!