SEC besteed “zeer onevenredige” hoeveelheid middelen aan crypto, aldus juridisch expert

Een juridisch expert in de cryptocurrency-industrie heeft onlangs aangegeven dat hij denkt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een “zeer onevenredige” hoeveelheid middelen besteedt aan het reguleren van crypto.

Jake Chervinsky, de belangrijkste juridische functionaris bij het cryptofonds Variant, hekelde op X (voorheen Twitter) de SEC omdat het onlangs een Wells Notice naar de cryptohandelafdeling van Robinhood had gestuurd. Hij gaf aan dat de SEC haar macht misbruikt:

“Het aantal [Wells Notices] dat ze de afgelopen maanden over crypto hebben verzonden, is verbazingwekkend. Het is moeilijk voor te stellen dat ze zoveel handhavingsmaatregelen tegelijk zouden (of zouden kunnen) ondernemen. Het lijkt erop dat ze het Wells-proces nu misbruiken als schriktactiek.

De SEC wijst een zeer onevenredig groot deel van haar middelen toe aan crypto, aangezien het eigenlijke doel ervan is om de aandelen- en schuldenmarkten te reguleren. Elke minuut en elke belastingdollar die aan crypto wordt besteed, is er een die niet wordt besteed aan de echte missie waarvoor het Congres de SEC heeft opgericht.”

Vorige maand ontving Uniswap Labs een Wells Notice van de SEC. De toezichthouder heeft Coinbase, Binance en Kraken ook beschuldigd van het overtreden van de effectenwetgeving en heeft vorig jaar rechtszaken aangespannen tegen alle drie de beurzen.

Chervinsky is niet de enige die de toezichthouder heeft bekritiseerd om zijn houding jegens crypto. In een recent bericht waarschuwde de medeoprichter van Ethereum, Joseph Lubin, investeerders voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij hij aangaf dat het huidige beleid van de toezichthouder op crypto een blijvend effect op de sector zal hebben.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!