Vergrendelde Solana-tokens van FTX worden verkocht middels een veiling

FTX, een gevallen crypto-exchange die momenteel een schuldherstructurering ondergaat, heeft besloten door te gaan met zijn veilingplannen voor Solana (SOL), die momenteel vastzitten in de exchange.

Mike Cagney, CEO van het gedecentraliseerde platform Figure Markets, kondigde dit aan aan handelaren en investeerders om hen in staat te stellen hun valuta’s non-stop te verhandelen. De optie om de tokens bij veiling te verkopen om de prijs te spreiden in plaats van een vaste prijs, geeft een zorgvuldige strategie aan die gericht is op maximale waardecreatie.

Als gevolg hiervan betekent het feit dat de tokens vergrendeld zijn dat kopers ze niet kunnen verkopen vóór een vastgestelde toekomstige datum, wat leidt tot het verschijnen van hoop vanwege het zeer instabiele en chaotische gedrag van de cryptocurrency-markt.

In een verrassende zet heeft de Figure-markt besloten een Special Purpose Vehicle (SPV) te creëren om deel te nemen aan de aankomende SOL-kortingen. Deze deelnemers zullen in staat zijn om te bieden en tokens te kopen ongeacht hun nationaliteit, met dezelfde KYC-normen die van toepassing zijn.

Geaccrediteerde investeerders die Amerikaanse staatsburgers zijn, mogen tokens kopen. De naam van dit initiatief trekt de aandacht van de groeiende interesse van deelnemers, zowel van belangrijke spelers in de blockchain-industrie als van investeerders die klaar staan ​​om te vechten voor de kans om deel te nemen. Een verkoop van $2,6 miljard aan SOL-tokens door het FTX-estate, dat wordt beschouwd als een stimulans voor het marktsentiment, illustreert een sterk vertrouwen van investeerders en stimulans.

De markt heeft daarnaast krachtig gereageerd op de SOL-tokens van FTX die verloren zijn gegaan bij de ineenstorting ervan; daardoor zien sommige investeerders het potentieel van hoge rendementen. Deze tokens maakten deel uit van een groter bundel digitale activa en zijn overgemaakt naar het buitenland, waardoor ze een aanzienlijk deel van de waarde van het vermogen vertegenwoordigen.

Het feit dat eerdere verkopen al de aandacht hebben getrokken van een belangrijke samenwerking tussen Galaxy Digital en Pantera Capital, wat wijst op groot vertrouwen in de toekomstige prestaties van Solana, is zeer duidelijk.

Bewegingen in het vermogen van FTX met betrekking tot zijn activa zijn de belangrijkste onderdelen van dit scenario, aangezien ze een trend kunnen zetten voor failliete entiteiten in deze digitale activaruimte met betrekking tot het beheer en de verkoop van bezittingen.

Marktspelers maken zich zorgen over de resultaten van die veilingen voor huidige kopers en de bredere gevolgen voor de stabiliteit van de cryptocurrency-markt; een dergelijke veiling kan ook invloed hebben op het idee van liquiditeit van activa en waardeherstel bij faillissement.

Door de open verkoop van zijn Solana-tokens beweegt het FTX-vermogen te midden van de tweesnijdende versies van marktcomplexiteiten en wettelijke aspecten, die kunnen resulteren in tegenstrijdige belangen van zijn schuldeisers en de cryptocurrency-markten aan de ene kant, en zijn aard zonder voorspelbare horizon aan de andere kant.

Een dergelijke benadering kan een blauwdruk bieden voor het omgaan met gevallen waarin grote hoeveelheden digitale activa betrokken zijn. Digitale activa kunnen zelfs een groot hiaat vormen in het failliete vermogen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!