Aantal nieuwe Cardano (ADA) smart contracts stijgt flink

Cardano (ADA), momenteel de elfde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, ervaart aanzienlijke groei in zijn smart contracts van Plutus V2. De toename van het aantal smart contracts komt op een moment dat de bredere cryptocurrency-markt stabiliseert.

Smart contracts spelen een cruciale rol bij het mogelijk maken van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en het vergemakkelijken van geautomatiseerde transacties op de blockchain. Daarom positioneert de focus van Cardano op het verbeteren van zijn slimme contractfunctionaliteit het als een contender in de competitieve omgeving onder blockchain-platforms.

Op 14 april heeft het totale aantal Plutus-scripts op het Cardano-netwerk, inclusief zowel Plutus V1 als Plutus V2, een indrukwekkend aantal van 41.743 bereikt, wat bijna een stijging van 3% betekent ten opzichte van 1 april.

Specifiek vertegenwoordigen deze cijfers Plutus V1-scripts die momenteel 6.470 bedragen, wat een stijging van 0,15% betekent ten opzichte van de 6.460 op 1 april. Daarnaast staat het aantal Plutus V2-scripts op 35.273, met een stijging van 3,52% ten opzichte van de 34.072. Dit vertaalt zich in een opmerkelijke toevoeging van 1.211 nieuwe Plutus-contracten die alleen al in april zijn uitgerold.

In een recente terugtrekking heeft ADA zijn prijs zien dalen na een hindernis op het weerstandsniveau van $0,86, dat overeenkomt met het golden ratio. Deze correctieve fase begon vorige maand en toont tot nu toe in april geen tekenen van onmiddellijke ommekeer. Deze terugtrekking weerspiegelt de bredere zwakte op de altcoin-markt, die een daling van ongeveer 30% heeft gezien van zijn piek in 2024 van $788,85 miljard naar een dieptepunt van $563,85 miljard.

Als gevolg hiervan is de prijs van Cardano in de afgelopen maand bijna 32% gedaald en nog eens -20,08% in de afgelopen week. De maandelijkse grafiek schetst een bearish beeld, wat wijst op een kortetermijndowntrend voor ADA, waarbij de huidige waarde op $0,487 staat op het moment van schrijven.

Cardano vooruitzicht Bij het bekijken van de wekelijkse grafiek zijn er tekenen van mogelijke bullishness voor Cardano. De 50-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA) is momenteel opwaarts gericht en bevindt zich onder de huidige prijs. Deze positionering suggereert dat de 50-daagse MA als een cruciaal ondersteuningsniveau zou kunnen fungeren als de prijs van ADA in de komende weken daalt.

Verder versterkt de langetermijntrend voor ADA wanneer men rekening houdt met het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde, dat gestaag stijgt sinds september 2023.

Echter, de prijs van Cardano bevindt zich momenteel onder het 200-weken voortschrijdend gemiddelde. Als de prijs het 200-weken MA zou herzien, zou dit kunnen fungeren als een weerstandsniveau, wat mogelijk verdere opwaartse momentum vertraagt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!