Ripple moet alle financiële documenten inzichtelijk maken van rechter

In het nieuwste ontwikkeling in verband met de jarenlange juridische patstelling tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple, heeft Magistraat Rechter Sarah Netburn volledig ingestemd met het verzoek van de toezichthouder om het blockchain-bedrijf te verplichten zijn financiële gegevens over te dragen.

Rechter Netburn heeft namelijk het verzoek van de SEC ingewilligd om Ripple te dwingen zijn boeken van 2022-2023 openbaar te maken en de contracten na de klacht over institutionele verkoop van XRP te produceren, zoals blijkt uit een rechtbankdocument gedeeld door verdedigingsadvocaat en voormalig federale aanklager James K. Filan op 5 februari.

Verder heeft de rechtbank het deel van het verzoek van de toezichthoudende instantie goedgekeurd dat betrekking heeft op het beantwoorden van een interrogatief over het bedrag aan opbrengsten uit de institutionele verkoop van XRP dat Ripple heeft ontvangen na het indienen van de klacht door de SEC, waarbij het cryptocurrency-bedrijf wordt opgedragen hierop te reageren.

Als herinnering, Ripple heeft eerder gereageerd op het verzoek van de SEC om te dwingen, waarbij het verzoek om zijn financiële gegevens in het remedies-ontdekkingsproces als ongepast en irrelevant wordt beschouwd, terwijl juridisch expert Bill Morgan de SEC ervan beschuldigde de rechtbank te misleiden, wat “veel te vaak gebeurt”.

Commentaar gevend op de recente beslissing, zei Morgan dat het hem niet verraste en dat “eerlijk gezegd, ik denk dat de XRP-gemeenschap de Ripple-contracten na de klacht wil zien”, eraan toevoegend dat, ongeacht, de boete voor Ripple minder zou zijn dan wat het bedrijf heeft betaald aan juridische kosten. Aan de andere kant betoogt hij:

“Het heeft meer invloed op of een permanent verbod zal worden opgelegd en, zo ja, hoe breed of smal het zal worden toegepast.”

Gevraagd door gebruiker X Norm Mccord over de nieuwe tijdslijn voor het einde van deze juridische strijd, verwees de advocaat ernaar als de “eeuwige procedure”, zijn mening uitsprekend dat “het niet gaat over de wet”, maar dat de SEC een “oorlog over de wet” voert of een “doelbewuste langetermijncampagne om Ripple te dwarsbomen of te vernietigen”.

Ondertussen handelde XRP op het moment van drukken tegen de prijs van $0,503, met een daling van 0,65% op de dag, naast een daling van 5,97% over de afgelopen week en een verlies van 11,24% aan waarde over de afgelopen maand, volgens de meest recente gegevens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!