Bitcoin mining-moeilijkheid bereikt nieuw hoogtepunt

In een boeiende wending van gebeurtenissen heeft de Bitcoin-mining-moeilijkheid onlangs ongekende niveaus bereikt, met het bereiken van de 86,39 biljoen hashmarkering vóór de BTC-halvering. Dit komt voornamelijk overeen met de plotselinge toename van Bitcoin-miners die zich haasten om zoveel mogelijk munten te delven in aanloop naar de halvering van 2024, resulterend in hogere hash-snelheden die op hun beurt een hogere netwerkbeveiliging bieden.

Bitcoin-miners racen om zoveel mogelijk munten te delven vóór de aanstaande halvering, een vierjaarlijks terugkerend evenement, aangezien het de beloningen voor het delven van nieuwe blokken aanzienlijk vermindert. Miners zien dit evenement negatief tegemoet omdat het de snelheid waarmee nieuwe BTC-tokens worden gecreëerd verlaagt. Als gevolg hiervan proberen ze zoveel mogelijk munten te verzamelen voordat de halvering plaatsvindt, wat resulteert in een piek in de mining-activiteit, zoals eerder vermeld.

Interessant genoeg verhoogt de rush van Bitcoin-miners doorgaans de algehele hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk. Deze hogere hash-snelheid verbetert verder de beveiliging van het netwerk door het moeilijker te maken voor een enkele entiteit om de blockchain te manipuleren of kwaadaardige activiteiten uit te voeren, wat een zweem van optimisme toevoegt aan de token.

Opmerkelijk is dat de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining aangeeft hoe moeilijk en tijdrovend het is om een nieuw blok te delven of wiskundige puzzels op te lossen onder het proof-of-work (PoW) consensusmechanisme van Bitcoin. Bovendien vindt de aanpassing van de BTC-moeilijkheid elke 2.016 blokken plaats, of ongeveer elke twee weken, aangezien Bitcoin is geprogrammeerd om de moeilijkheidsgraad zelf aan te passen om een target bloktijd van 10 minuten te behouden.

Ondertussen, met de stijging van de mijnmoeilijkheid, heeft de prijs van BTC in de afgelopen 24 uur nogal wat schommelingen laten zien.

Op het moment van schrijven vertoonde de prijs van de Bitcoin-token een marginale stijging van 0,14% in de afgelopen 24 uur en wordt momenteel verhandeld op $70.901. Opmerkelijk genoeg toonde de grafiek van de token, volgens de gegevens van CoinMarketCap, een zeer volatiele beweging in de afgelopen dag, met 24-uurs dieptepunten en hoogtepunten van respectievelijk $69.571,81 en $71.256,24. Deze volatiele beweging komt overeen met de stijging van de mijnmoeilijkheid, aangezien miners te maken krijgen met groeiende technische uitdagingen met de toename van deelnemende miners aan dit evenement.

Desalniettemin blijft er een golf van optimisme op de markt bestaan met de aanstaande BTC-halvering, aangezien historische gegevens de bullish sentimenten voeden over de koersactie van de token na de halvering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!