Chainlink en Aave gaan door met samenwerking omtrent GHO

Chainlink (LINK) en Aave Labs (AAVE) hebben hun toewijding uitgesproken om in de toekomst samen te werken aan het bevorderen van GHO, een gedecentraliseerde en overgecollateraliseerde stablecoin die inherent is aan het Aave Protocol. Het doel is om stablecoins en DeFi te stimuleren, het systeem toegankelijk te maken en gebruikers uit regio’s die niet of onderbanked zijn te versterken.

Het plan is gericht op distributie en empowerment, waarbij distributie zich richt op het bereiken van een groot aantal gebruikers die geen toegang hebben gehad tot het financiële systeem. Stani Kulechov, de oprichter van Aave Labs, benadrukte dit principe.

Stani heeft verder verklaard dat het succes afhangt van hoe goed ze off-chain activa naar de keten kunnen brengen. Ze streven er idealiter naar om het huidige financiële mechanisme op te schalen en institutionele groei te stimuleren door echte wereldfunctionaliteit te introduceren. Er ligt een onderliggende kans op distributie, samen met aantrekkelijke opbrengsten met stablecoin en DeFi.

Uiteindelijk gelooft Stani dat het gaat om het creëren van een krachtige lokale economie via gedecentraliseerde aanbiedingen die een perfect alternatief zouden vormen voor stablecoins.

Deze ontwikkeling kwam maanden na de lancering van GHO door de Aave DAO op Ethereum Mainnet. Wat Chainlink betreft, heeft het recentelijk benadrukt dat het een fundamentele laag toevoegt aan het nieuwe financiële systeem. Dergelijke ontwikkelingen en de recente aankondiging hebben geleid tot een stijging van de genoteerde waarde van LINK en AAVE.

Chainlink’s LINK is in de afgelopen 24 uur met 1,27% gestegen en staat op $17,87 op het moment van schrijven van dit artikel. Het native token van Aave is in dezelfde periode met 2,65% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen $123,97. Tegelijkertijd heeft Chainlink zich gewaagd aan de uitbreiding met Chainlink Galaxies, dat wordt omschreven als een geheel nieuw gamingplatform aangedreven door LINK.

De samenwerking tussen Chainlink en Aave voor GHO is bedoeld om bestaande financiële mechanismen en institutionele groei te stimuleren. Ze zullen naar verwachting wereldwijde uitdagingen aanpakken in dit streven: financiering, interoperabiliteit, documentatie, fraude, coördinatie, fouten en zichtbaarheid. Chainlink heeft deze eerder benadrukt in een blogpost.

Chainlink zei dat het zijn diensten uitbreidt om wereldwijde uitdagingen aan te gaan. Deze omvatten alle kernaspecten van blockchaintechnologie om het potentieel te ontsluiten. Ook worden elementen van interoperabiliteit, on-chain handelsfinanciering, digitalisering plus automatisering, en een samenhangend ecosysteem uitgebreid, om er maar een paar te noemen.

Kortom, Chainlink en Aave streven ernaar om de voordelen van DeFi en stablecoins wereldwijd te versterken, met name onder segmenten die nog niet hebben geprofiteerd van het bestaande financiële mechanisme. Het idee steunt zwaar op distributie om dit niveau van empowerment te bereiken.

Stani legde dit uit tijdens een gesprek met Zach Rynes, de Community Liaison van Chainlink. Hun discussie ging in op de associatie die crypto en Chainlink delen in hun evolutieproces.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!