Arkon Energy vergroot mining capaciteit voor Bitcoin halving

Op dinsdag heeft het in Ohio gevestigde Bitcoin mining– en colocatiebedrijf Arkon Energy aangekondigd dat het 27.700 Bitcoin mining rigs van Bitmain heeft aangeschaft, wat neerkomt op een hashkracht van 6 exahash per seconde (EH/s). Het bedrijf gaf aan dat het 13.500 S21 Antminer rigs en 14.200 T21 mining machines zal ontvangen. De levering, gepland om te beginnen in juni 2024, zal de efficiëntie van het bedrijf in joules per terahash (J/T) verbeteren.

Na deze recente acquisitie wordt verwacht dat de verzameling mining apparaten van Arkon een efficiëntieratio van 19 J/T zal bereiken. De overeenkomst met Bitmain is strategisch getimed vlak voor het vierde Bitcoin halving evenement, dat over 17 dagen wordt verwacht. Bovendien hebben in de afgelopen zes maanden meerdere miningbedrijven duizenden nieuwe machines aangeschaft en hun operaties uitgebreid in anticipatie op de aankomende vermindering van block beloningen.

“We zijn erg enthousiast om de aankooporder van 6 EH/s aan nieuwe generatie Antminer S21’s en T21’s van Bitmain aan te kondigen,” zei Arkon’s oprichter, Josh Payne, op dinsdag. “Deze transactie markeert een keerpunt voor Arkon, aangezien we een verticaal geïntegreerde operator worden van zowel Hosting als Self Mining infrastructuur in ons portfolio van datacenters in Texas en Ohio.”

Verder benadrukte het bedrijf zijn bindende overeenkomsten om extra locaties in de VS te beveiligen, met als doel zijn capaciteit te verhogen tot 307 megawatt (MW), “onder voorbehoud van succesvolle financiering en ontwikkeling van de sites.” Arkon is ook een intentieverklaring aangegaan om een extra 100 MW aan capaciteitsuitbreiding binnen zijn bestaande Hannibal-site te beveiligen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!