Strategieën voor Bitcoin miners naarmate de halvering nadert

Fidelity Digital Assets heeft in een recent rapport aangegeven dat terwijl Bitcoin-houders traditioneel wachten tot de mining beloningen elke vier jaar halveren om prijsstijgingen te anticiperen, miners actief strategieën moeten ontwikkelen om zich voor te bereiden op het komende evenement om faillissement te voorkomen. Vooral na de halvering die naar verwachting op 21 april zal plaatsvinden, zal de hoeveelheid Bitcoin die per blok wordt verdiend met 50% dalen.

Het halveringsproces en Bitcoin

Volgens analist Daniel Gray moeten miners hun huidige hash rates, energieverbruik en infrastructuur behouden, en geconfronteerd worden met de constante concurrentie van het gehele netwerk, dat probeert winstgevend te blijven te midden van dezelfde uitdagingen. Bitcoin-miners neigen optimistisch te zijn omdat ze persistent een grondstof mijnen waarvan ze verwachten dat deze in waarde zal stijgen over tijd. Het rapport benadrukt dat miners proactief moeten zijn, niet alleen hun positie binnen het netwerk moeten handhaven, om winst te maken.

Gray benadrukt dat miners continu moeten streven naar het verhogen van hun hashrate-efficiëntie, goedkopere energie moeten beveiligen uit economischere bronnen, en hun infrastructuur moeten uitbreiden om zich aan te passen aan nieuwe machines. Echter, gezien de competitieve omgeving, is elke miner in een race voor dezelfde middelen.

Fidelity merkt op dat het halveringsproces significante uitdagingen met zich meebrengt in de periode na het evenement, aangezien Bitcoin’s beloningsmechanisme plotseling daalt, waardoor miners kapitaalreserves moeten hebben om de daling in inkomsten te mitigeren.

Desondanks suggereert het rapport dat nieuwe layers nieuwe gebruiksmogelijkheden kunnen brengen en meer gebruikers kunnen aantrekken naarmate het protocol evolueert. Ondanks de historische trend dat zwakkere miners de markt verlaten na de halvering, heeft de industrie zich consistent hersteld met een toenemende deelname van miners en hashrate, wat de veerkracht van zowel het netwerk als de sector aantoont. Het werd waargenomen dat de hashrate tijdelijk daalde voordat deze herstelde na de halveringsevenementen van 2012 en 2016.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!