Solana-oprichter spreekt steun uit voor Ethereum

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana (SOL), onlangs steun uitgesproken voor Ethereum (ETH) te midden van toenemend toezicht door regelgevende instanties.

Zijn verklaring, gedeeld op sociale media, komt op een cruciaal moment nu de SEC haar onderzoek naar de mogelijke classificatie van Ethereum als effect intensiveert. De focus van het onderzoek van de SEC ligt op de verschuiving van Ethereum naar een “proof-of-stake” bestuursmodel, wat zorgen heeft doen rijzen over zijn regelgevende status.

Deze kritische blik heeft niet alleen gevolgen voor Ethereum, maar ook voor de goedkeuring van een Ethereum ETF en het toezicht op Ethereum futuresmarkten door de CFTC. Yakovenko’s openlijke steun aan Ethereum, in tegenstelling tot mogelijke regelgevende acties, heeft belangrijke implicaties voor het bredere crypto-landschap.

Het benadrukt de onderlinge verbondenheid van verschillende projecten en belicht de regelgevende uitdagingen waar de industrie als geheel voor staat. Deze gedurfde houding tegen de mogelijke classificatie van Ethereum als effect weerspiegelt de sentimenten uit een eerder tijdperk, vergelijkbaar met de woorden van Vitalik Buterin tijdens zijn tumultueuze periode in 2023.

Yakovenko’s woorden roepen herinneringen op aan Buterin’s steunbetuiging aan Solana tijdens zijn strijd na de ineenstorting van FTX en de bredere neergang van de crypto-markt. Op dit moment schatten experts de kans op goedkeuring van een Ethereum ETF deze lente op niet meer dan 30%. Met de laatste regelgevende ontwikkelingen zouden deze kansen echter al kunnen zijn veranderd.

Hoe zal het verloop van de saga met Ethereum en zijn status uiteindelijk zijn, en zal de markt een ETF zien voor de grootste altcoin? Dit is waarschijnlijk een van de meest interessante vragen op dit moment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!