GBTC Bitcoin ETF fees zullen binnenkort dalen, aldus Grayscale CEO

Michael Sonnenshein, de CEO van de crypto-activabeheerder Grayscale, heeft onthuld dat de kosten op zijn vlaggenschip Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) Bitcoin ETF geleidelijk zullen afnemen in de loop van de tijd. Sonnenshein zei dat de kosten zullen dalen nadat de uitstroom van GBTC meer dan $12 miljard heeft bereikt, terugkomend op het verdedigen van zijn hogere tarieven.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein zei dat het bedrijf verwacht de kosten voor zijn GBTC Bitcoin ETF in de komende maanden te verlagen. De stap komt waarschijnlijk doordat GBTC blijft kampen met uitstroom, terwijl andere concurrenten zoals BlackRock en Fidelity een enorm marktaandeel van Grayscale pakken.

“Ik bevestig graag dat, naarmate deze markt volwassener wordt, de kosten voor GBTC zullen dalen,” vertelde Sonnenshein aan CNBC in een interview op 18 maart. Hij voegde eraan toe dat de kosten meestal hoger zijn in de beginfase en geleidelijk dalen naarmate de markt volwassen wordt en de vraag naar de producten stijgt.

GBTC heeft sinds de conversie naar een spot Bitcoin ETF meer dan $12 miljard aan nettouitstroom gezien. GBTC zag zijn hoogste uitstroom ooit van $643 miljoen op maandag, met een totale uitstroom van spot Bitcoin ETF van $154,4 miljoen, ondanks de instroom van $451,5 miljoen in de BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT).

GBTC brengt een beheersvergoeding van 1,5% in rekening voor houders, wat aanzienlijk hoger is dan andere Bitcoin ETF-providers, waaronder BlackRock en Fidelity. Ondertussen heeft VanEck de kosten voor zijn Bitcoin ETF kwijtgescholden te midden van hevige concurrentie op de BTC ETF-markt.

Vetle Lunde, senior analist bij K33 Research, zei dat GBTC nog steeds 368.600 BTC bezit. “Zal uiteindelijk stabiliseren, er zijn zeker inactieve houders zich niet bewust van de enorme vergoeding in vergelijking met andere uitgevers.”

Grayscale die afstand neemt van zijn eerdere standpunt om zijn hogere kosten te verdedigen, zou zeker invloed kunnen hebben op de instroom van Bitcoin ETF’s en de BTC-prijs in de komende maanden.

De BTC-prijs wordt momenteel verhandeld op $62.891, meer dan 8% lager in de afgelopen 24 uur. Het 24-uurs laagste en hoogste punt zijn respectievelijk $62.478 en $68.552. De handelsvolume is echter met 62% gestegen in de afgelopen 24 uur, wat aangeeft dat handelaren actief hun posities herschikken.

Topanalist Markus Thielen voorspelde eerder verdere correcties in de prijzen van Bitcoin en Ethereum, waarbij de rally van meme-coins zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!