Crypto.com ontvangt boete van bijna €3 miljoen van De Nederlandsche Bank

Crypto.com heeft opnieuw te maken gehad met een obstakel in Nederland, met een zware boete die aan het bedrijf is opgelegd. Volgens een rapport van Reuters heeft de virtuele activa-exchange een boete van $3,1 miljoen gekregen van de centrale bank van het land.

Reuters benadrukt dat de virtuele activa-exchange Crypto.com woensdag een boete van 2,85 miljoen euro ($3,11 miljoen) heeft gekregen van de Nederlandse centrale bank omdat het zijn diensten in het land heeft verleend zonder de vereiste registratie.

In Nederland moeten bedrijven die crypto-diensten willen aanbieden zich registreren bij de Centrale Bank (DNB). Deze wetgevingen zijn ontworpen om witwassen en de financiering van terroristische groeperingen te voorkomen.

In juli 2023 verkreeg het crypto-platform dan ook de vereiste registratie in het land. Deze goedkeuring komt overeen met de Money Laundering and Terrorist Financing (Prevention) Act (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme – Wwft) van het land, na een grondige beoordeling van de zakelijke en nalevingsprocedures van Crypto.com. Het is dus waarschijnlijk dat de desbetreffende boete opgelegd is over de periode vóór de goedkeuring.

Vanwege het grote klantenbestand van Crypto.com in Nederland en het vermogen om een concurrentievoordeel te behouden door een lange tijd af te zien van toezichtkosten van de centrale bank en andere nalevingskosten, besloot de DNB redelijk zware straffen op te leggen aan het bedrijf. De beslissing om de boetes op te leggen werd niet eerder openbaar gemaakt door de centrale bank, die dit in oktober heeft gedaan.

Nederland is altijd al een moeilijk terrein geweest voor crypto-bedrijven om in te opereren. Een goed voorbeeld hiervan is Binance, dat moeite had om zich te registreren in de Nederlandse natie. Daarnaast kondigde Binance zijn vertrek uit Nederland aan nadat de Nederlandse autoriteit weigerde om een ​​VASP-licentie te verlenen. Het is dan ook interessant om in de gaten te houden of grote crypto-organisaties ons land blijven vermijden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!