Crypto.com krijgt akkoord van de Nederlandsche Bank

Crypto.com, een toonaangevend cryptocurrency platform, heeft goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, ontvangen. Deze goedkeuring komt overeen met de Money Laundering and Terrorist Financing (Prevention) Act (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme – Wwft) van het land, na een grondige beoordeling van de zakelijke en nalevingsprocedures van Crypto.com.

Deze goedkeuring geeft Crypto.com officiële toestemming om als aanbieder van cryptocurrency-diensten in Nederland te opereren, een belangrijke stap die het platform’s toewijding aan het werken binnen regelgevende richtlijnen onderstreept. Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, beschouwt deze ontwikkeling als een kritieke mijlpaal voor het platform. Marszalek gaf het volgende aan:

“Deze registratiegoedkeuring van De Nederlandsche Bank is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf en het nieuwste bewijs van onze inzet voor naleving. Samenwerken met regelgevers om de crypto- en blockchain-industrie verantwoord te bevorderen, is van het grootste belang voor Crypto.com.”

De Nederlandse goedkeuring voegt zich bij het toenemende aantal regelgevende licenties dat Crypto.com wereldwijd heeft verkregen. Deze omvatten een licentie als Grote Betaalinstelling (MPI) voor diensten van Digitale Betaaltokens (DPT) van de Monetary Authority of Singapore, registratie als crypto-activiteitenonderneming bij de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk, en verschillende andere goedkeuringen van autoriteiten in heel Europa, Azië en Noord-Amerika.

Terwijl Crypto.com blijft navigeren door het regelgevende landschap en goedkeuringen veiligstelt, zet het platform een nieuwe standaard in de wereld van crypto-naleving. De recente goedkeuring in Nederland volgt op de regelgevende goedkeuring van Crypto.com in Spanje, waarbij de focus ligt op samenwerking met regelgevers van de Europese Unie, omdat de markten voor crypto-activa de manier waarop EU-landen met crypto-bedrijven omgaan, beginnen te veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!