Wereldwijde investeringsgigant nu nog meer overtuigd dat Bitcoin de $150.000 zal bereiken

Hoewel de Bitcoin koers gisteren een nieuwe all-time high bereikt heeft, stelt de wereldwijde investeringsgigant Bernstein dat de koningsmunt nog lang niet klaar is met stijgen.

In een nota van maandag zei het bedrijf dat de enorme hoeveelheid geld die naar nieuw goedgekeurde op de beurs verhandelde fondsen stroomt, ervoor zal zorgen dat de waarde van Bitcoin (BTC) zal blijven stijgen. Het bedrijf voorspelde vorig jaar dat Bitcoin in 2025 de $150.000 zou bereiken. Nu heeft het bedrijf aangegeven dat dit koersdoel nog waarschijnlijker is. Het bedrijf beschreef het als volgt:

“Dit zijn nog de eerste dagen van de integratie van Bitcoin in traditionele activaportefeuilles. We zijn nu meer overtuigd van onze prijs van $150.000 voor Bitcoin.”

Zoals jullie allemaal vast wel hebben gemerkt, heeft de prijs van Bitcoin gisteren een nieuw recordniveau bereikt en de grens van $72.000 bereikt per munt. Volgens gegevens van CoinMarketCap bedraagt de prijs van BTC op het moment van schrijven $72.574. Als we Bernstein moeten geloven kan de munt echter nog eens met 100% stijgen. Het vervolgde met:

“We schatten de instroom van $10 miljard voor 2024 en nog eens $60 miljard voor 2025. In de afgelopen 40 handelsdagen sinds de lancering van de ETF op 10 januari heeft de instroom van Bitcoin ETF’s al de $9,5 miljard overschreden.”

Bernstein betoogde verder dat IRA’s, particuliere banken en traditionele kapitaalpools zoals staatsobligaties nog geen blootstelling hebben via ETF’s. Wanneer ze dat doen, kan de waarde van het actief alleen maar blijven stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!