Bernstein: Bitcoin koers zal $150.000 bereiken tegen 2025

Volgens een recente prognose van de mondiale vermogensbeheerder Bernstein zal ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), in 2025 de prijs van $150.000 overstijgen.

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een kleine koerswinst van 0,5% gezien en de toonaangevende cryptocurrency wordt momenteel verhandeld voor $34.530,02. Bernstein is echter zeer optimistisch over de toekomst van de munt. Om de enorme prijsstijging te realiseren die door de vermogensbeheerder wordt voorspeld, zou BTC tot 336% moeten stijgen ten opzichte van zijn huidige marktwaarde.

Om zijn bewering te onderbouwen refereerde Bernstein aan een historische relatie tussen de Bitcoin koers en de prijs-marginale kosten. Deze vergelijking is belangrijk om aan te tonen in hoeverre BTC boven zijn productiekosten handelt. Op de lange termijn biedt dit miners de nodige inzichten in de potentiële winstgevendheid en het sentiment van de brede markt.

Het is vermeldenswaard dat de prijs van Bitcoin zes jaar geleden ongeveer vijf keer zo hoog was als de marginale kosten. Opvallend genoeg registreerde dit destijds een all-time high (ATH) van ongeveer $20.000 voor de munt. Twee jaar later, in 2019, bereikte de munt een hoogtepunt, maar niet zo hoog als het cijfer van 2017. De piek van 2019 kende een vermenigvuldiger van 1,5, waardoor hij bijna de $70.000 aan wist te tikken.

De projectie van Bernstein zal worden gerealiseerd met een verwachte prijsvermenigvuldiger van 1,5, omdat dit de meest plausibele manier is om de bovengenoemde potentiële prijs van $150.000 medio 2025 te bereiken. Vaak dienen de marginale kosten als ondersteuningsniveau of bodem voor de tokenprijs, zoals te zien is in de bovenstaande grafiek. Het laat juist zien dat de Bitcoin koers zelden onder de marginale kosten gaat.

Bitcoin halvering zorgt voor meer schaarste

In april 2024 staat de volgende Bitcoin halvering op de kalender. Simpel gezegd zullen de beloningen voor het minen van Bitcoin worden gehalveerd, waardoor de ondermaats presterende miners worden uitgeroeid en de buit voor de grote spelers wordt overgelaten. Bernstein gelooft dat dit de weg zal vrijmaken voor aanzienlijke winsten voor degenen die overblijven.

Het rapport merkte ook op dat de mijnwerkers van BTC zich transformeren in bedrijven op industriële schaal en dat Noord-Amerika marktaandeel wint ten opzichte van China.

Goedkeuring van spot Bitcoin ETF kan prijsstijgingen veroorzaken

Bovendien wordt aangenomen dat de vooruitzichten op een spotgoedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de lange termijn bullish zullen zijn voor de koningsmunt.

Analisten over de hele linie lijken het er sterk over eens te zijn dat de goedkeuring van de SEC voor de ETF de prijs van Bitcoin vóór eind 2023 naar $45.000 zou kunnen opdrijven. Het gesprek over de mogelijke goedkeuring van Bitcoin ETF is aan het veranderen en het lijkt vrijwel een zekerheid dat een dergelijk product binnenkort zijn intrede zal doen.

Deze ontwikkeling komt nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloot niet in beroep te gaan tegen het Grayscale-besluit en actief reageerde met regelgeving/commentaar op ETF-aanvragen. Daarom is Bernstein van mening dat een goedkeuring waarschijnlijk tegen 10 januari beklonken zal worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!