Grayscale Solana Trust Premium schiet met 870% omhoog terwijl SOL naar $150 stijgt

Solana, een concurrent van Ethereum’s Layer-1 netwerk, heeft veerkracht getoond door in de afgelopen 24 uur nog eens 10% te winnen. Op dit moment staat de Solana (SOL) prijs op $151, wat een stijging van 7.5% markeert, met een marktkapitalisatie van $66.6 miljard. Als de bullish momentum aanhoudt en SOL een positie boven $150 behoudt, is er potentieel voor een verdere rally richting de $200 grens.

Grayscale Solana Trust (GSOL) maakte nieuws doordat de secundaire marktprijs op 8 maart steeg naar een ongekend hoog niveau van $540, waarbij de premium rate een verbazingwekkende 873% bereikte, volgens gegevens van Grayscale.

Echter, op 11 maart daalde de prijs van GSOL, en sloot af op $317. Ondanks de prijsdaling bleef de premium rate opmerkelijk hoog, met een percentage van 472%. Deze volatiliteit in de secundaire marktprijs van GSOL heeft aanzienlijke aandacht getrokken van zowel investeerders als analisten.

Dit toont aan dat er een sterke institutionele vraag is naar Solana. Zoals gemeld, registreerden de Solana-investeringsproducten netto instroom van $24 miljoen vorige week.

Solana ziet een opmerkelijke stijging in nieuwe adressen, die een all-time high bereiken. Gegevens van The Block’s Data Dashboard onthullen dat het dagelijkse aantal nieuwe adressen op het Solana netwerk, gebaseerd op een zeven-dagen bewegend gemiddelde, meer dan 691,000 heeft overschreden. Deze stijging in adoptie wordt geïnterpreteerd als een sterke indicatie van echte gebruikersbetrokkenheid op het netwerk.

De stijging in nieuwe adressen suggereert meer dan alleen speculatieve interesse, wat aangeeft dat Solana klaar staat om nieuwe all-time highs te bereiken. Solana overtreft al andere grote blockchains qua dagelijkse transacties, inclusief Ethereum, Arbitrum, Optimism, BNB Chain, Tron, en Avalanche gecombineerd.

Bovendien heeft Solana een significante stijging in handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges (DEXs) ervaren, die sinds begin maart consequent meer dan $2 miljard per dag overtreffen. Deze stijging in activiteit onderstreept het groeiende momentum en het robuuste ecosysteem rondom de Solana blockchain.

De stijging naar $150 kan worden toegeschreven aan het heersende positieve sentiment op de markt. De voortdurende schommeling binnen het rechthoekige patroon biedt investeerders de mogelijkheid om SOL opnieuw te verwerven voor potentieel langetermijnwinsten. Het overschrijden van de weerstand op $150 kan een significante rally veroorzaken, aangedreven door FOMO, waarbij investeerders hun zinnen zetten op de $200 grens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!