Trump erkent het nut van crypto voor betalingen

Donald Trump heeft geleidelijk zijn standpunt over de cryptocurrency-markt veranderd. De presidentskandidaat is verschoven van het geloven dat “Bitcoin (BTC) een oplichterij is” naar een meer vriendelijke houding ten opzichte van betalen met Bitcoin en andere cryptocurrencies.

In een recent interview op 11 maart op CNBC onthulde Donald Trump dat hij “soms mensen in Bitcoin laat betalen.” De schokkende onthulling kwam nadat de voormalige president van de Verenigde Staten zei dat hij “wat plezier heeft gehad” en “wat geld heeft verdiend” met cryptocurrencies.

Echter, toen hem werd gevraagd of hij Bitcoin had gekocht, lachte Trump en ontkende hij alle aankopen van de leidende cryptocurrency. Daarnaast benadrukte de presidentskandidaat en bekende ondernemer het gebruik van cryptocurrencies voor betalingen. Opmerkelijk genoeg kwam de erkenning van mensen die naar wat hij “gekke nieuwe valuta’s” noemde, gebruikten om te betalen voor de beperkte editie sneakers van Trump.

“We hebben 1000 sneakers gemaakt, een beperkte editie sneaker, en je kon betalen met onze gekke nieuwe valuta’s, want zo noem ik ze. Desalniettemin verdubbelde Donald Trump zijn standpunt ten gunste van de Amerikaanse dollar (USD) als ’s werelds belangrijkste valuta. Volgens de kandidaat staat de USD momenteel voor een adoptieoorlog, en het verliezen van de dollarstandaard zou als het verliezen van een oorlog zijn – iets wat Trump niet wil laten gebeuren.

Het lijkt erop dat het plan van de politicus en zakenman is om te erkennen dat Bitcoin en cryptocurrencies kunnen worden gebruikt voor betalingen, terwijl hij ervoor zorgt dat ze werken in een gereguleerde omgeving en de dominantie van de dollar niet bedreigen.

Interessant is dat Binance onlangs voor het eerst een ‘Betaling’ categorie heeft toegevoegd aan zijn platform. Dit heeft de markt doen speculeren of het gebruik van cryptocurrencies voor betalingen het volgende verhaal zou kunnen zijn om een bull-markt aan te drijven. In het bijzonder heeft de toonaangevende crypto-exchange negen activa onder deze categorie vermeld, waaronder Bitcoin, XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Nano (XNO).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!