Nigeria publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-bedrijven na Binance-geschil

Nigeria’s SEC heeft nieuwe richtlijnen uitgebracht om de werking van crypto-bedrijven beter te reguleren. Volgens The Daily Post zijn de nieuwe richtlijnen gericht op het indammen van gevallen van witwassen van geld en fraude met digitale valuta. De update in de richtlijnen komt ook op een moment dat een van de grootste crypto-exchanges, Binance, onder toezicht staat in het land.

Volgens de Daily Post zijn er nieuwe regels opgesteld door de Securities and Exchange Commission (SEC) om virtuele activa-dienstverleners (VASPs) te licenseren, registreren en inspecteren. Het initiatief is gericht op een betere regulering van financiële markten en het waarborgen dat de kapitaalmarkt beschermd wordt tegen “criminelen die zich als exploitanten registreren”.

Het rapport benadrukt ook dat de afkorting voor de nieuwe richtlijnen AML/CFT/CPF is, wat staat voor Anti-Money Laundering/Counter-Financing of Proliferation/Combating the Financing of Terrorism.

Nigeria’s nieuwe maatregelen komen op een moment dat het land al een strakkere controle uitoefent op de digitale activamarkt. Een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, Binance, kwam onlangs in het nieuws toen het bekendmaakte dat het van plan was om te stoppen met het aanbieden van diensten in Nigeriaanse Naira (NGN) als reactie op toenemend toezicht door de CEX van het land. Gezien haar eerdere juridische geschiedenis in het land leek Binance meer onder de loep te liggen te midden van de recente inperking van cryptocurrency-exchanges in dat West-Afrikaanse land.

In lijn met de recente crypto-crackdown van Nigeria probeerde Binance ook haar gebruikers te helpen hun activa veilig te houden. Het bedrijf toonde haar inspanningen om te voldoen aan de regelgeving in het hele land en herhaalde haar toewijding om samen te werken met lokale autoriteiten. Maar het kreeg al snel een tegenslag toen de leidinggevenden van haar Nigeriaanse dochteronderneming werden gearresteerd tijdens de eerder genoemde regelgevende actie. Ook al waren er berichten dat Binance een boete van $10 miljard zou krijgen, de autoriteiten van Nigeria ontkenden dergelijke opmerkingen, wat zorgen deed rijzen over de aanstaande inperking van cryptocurrencies in het land.

Bovendien maakte Nigeria grappen over bekende exchanges zoals Coinbase en Kraken, in lijn met de kritiek op Binance.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!