Zuid-Korea coördineert met Interpol om Terra-oprichter Do Kwon uit te leveren

Nadat Terra medeoprichter Do Kwon een uitleveringsberoep won in een Montenegrijnse rechtbank, waarbij zijn uitlevering aan de Verenigde Staten werd geweigerd, escaleerde Zuid-Korea de zaak en begon voorbereidingen te treffen voor de uitlevering van Do Kwon aan het land. De Nationale Politieorganisatie coördineert met Interpol om Do Kwon uit te leveren aan Zuid-Korea.

De Nationale Politieorganisatie coördineert met de Internationale Criminele Politieorganisatie (Interpol) om Do Kwon uit te leveren aan Zuid-Korea, meldde een lokaal persbureau op 7 maart. De Nationale Politieorganisatie van Zuid-Korea zei dat zij het Interpol Secretariaat namens het Interpol Nationaal Centraal Secretariaat van de Republiek Korea heeft verzocht, in de hoop steun te krijgen op het niveau van het Secretariaat.

“De Internationale Criminele Divisie van het Ministerie van Justitie en de Nationale Politieorganisatie werken samen om de heer Kwon terug te brengen via het Internationale Criminele Samenwerkingskanaal en de Internationale Samenwerkingslijn van Interpol, respectievelijk.”

Terra’s token LUNA is geen effect in Zuid-Korea, aangezien de Zuidelijke Districtsrechtbank in Seoul heeft geoordeeld dat deze tokens geen effecten zijn onder de Wet op de Kapitaalmarkten. Echter, een rechter in de VS in de zaak SEC vs Terraform Labs en Do Kwon heeft geoordeeld dat LUNA een effect is. Dit heeft gevolgen voor de ernst van straffen en gevangenisstraffen, aangezien de VS zijn uitlevering zoekt voor fraudekosten.

Het Hof van Beroep van Montenegro heeft het beroep van de verdachte Do Kwon aanvaard, waarbij het eerdere besluit van de Hogere Rechtbank om de zaak terug te verwijzen naar de eerste instantie naar de rechtbank voor herziening en beslissing werd vernietigd. Han Chang-joon, de voormalige financieel directeur van Terraform Labs, is uitgeleverd aan Zuid-Korea na het uitzitten van een gevangenisstraf in Montenegro.

Ondertussen zoekt de Amerikaanse districtsrechtbank voor het Zuidelijke District van New York Do Kwon’s aanwezigheid in de VS, aangezien partijen hebben ingestemd met een uitstel van het proces op 25 maart.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!