Zuid-Afrika wil stablecoins en blockchains gebruiken om gelijkheid te bevorderen

Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben het plan van de treasury onthuld om de adoptie van digitale betalingen voor gemarginaliseerde groepen te bevorderen. Volgens een treasury-document dat op 21 februari is gepubliceerd, overweegt Zuid-Afrika stablecoins en blockchain als een manier om het leven van gemarginaliseerde groepen te verbeteren.

De Zuid-Afrikaanse treasury kondigde een aanstaande beleidswijziging aan voor stablecoins waarin plannen worden uiteengezet om digitale betalingen te bevorderen als een dergelijke zet.

Functionarissen in Zuid-Afrika zeggen dat ze de impact van op blockchain gebaseerde tokenisatie op binnenlandse financiële markten zullen verkennen via een werkgroep die naar verwachting tegen december 2024 een document zal publiceren. Functionarissen zeggen dat ze hopen “de beleids- en regelgevingsimplicaties van tokenisatie en op blockchain gebaseerde financiële marktinfrastructuur” te schetsen.

Je zou ook leuk kunnen vinden: Financiële toezichthouder van Zuid-Afrika zal licenties vereisen voor crypto-exchange tegen het einde van het jaar In oktober 2022 werden crypto-activa erkend als financiële producten in Zuid-Afrika. De Financiële Diensten Autoriteit van Zuid-Afrika (FSCA) kondigde wijzigingen aan in het juridische kader van het land waarin “digitale vertegenwoordiging van waarde” van cryptoproducten wordt erkend.

In juli 2023 kondigden Zuid-Afrikaanse autoriteiten ook aan dat cryptocurrency-exchange in het land een licentie nodig zouden hebben om te opereren. De FSCA voegde eraan toe dat plannen voor “handhavingsmaatregelen” ervoor kunnen zorgen dat bedrijven worden gesloten of beboet als ze na de deadline doorgaan met werken zonder licentie.

Eerder dit jaar verbood Nigeria cryptocurrency-exchange Binance, OctaFX en Coinbase door zijn telecommunicatiebedrijven opdracht te geven de toegang tot de websites te blokkeren.

Binance reageerde op het verzoek van de overheid om te helpen de valutamarkt en de nationale valuta te beschermen door de toegang van lokale gebruikers tot het P2P-platform onmiddellijk te beperken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!