Nayib Bukele herkozen in El Salvador, overwinning voor Bitcoin

President Nayib Bukele, een van de prominente politieke leiders die pleit voor crypto, vooral Bitcoin, heeft een overwinning behaald bij de herverkiezing tot president. Met meer dan 85% van de stemmen gaat Bukele op weg naar nog eens 5 jaar leiderschap, waarbij hij zichzelf uitroept tot de “Filosoof Koning”.

In een tweet die eerder vandaag werd gedeeld, verklaarde Bukele dat zijn partij Nuevas Ideas minstens 58 zetels heeft gewonnen in de 60 zetels tellende wetgevende vergadering van El Salvador. De overwinning wordt erkend als “het record in de hele democratische geschiedenis van de wereld”.

Naar verluidt wezen de voorlopige resultaten op basis van de exitpolls op Bukele’s mogelijke presidentschap voor de komende termijn van 5 jaar, met een voorsprong van meer dan 87%. De peilingen sloten twee uur voordat Bukele zijn overwinning claimde.

In 2021 werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam, onder leiding van Bukele. De toewijding van de natie aan Bitcoin blijft onveranderd en is gegroeid. Onlangs verzekerde Felix Ulloa, de vicepresident van El Salvador, dat de betekenis van Bitcoin in de natie ongewijzigd zal blijven na de overwinning van Bukele bij de presidentsverkiezingen voor de komende termijn.

In december 2023 kondigde El Salvador een crypto-investeringsprogramma aan dat buitenlanders de mogelijkheid biedt om staatsburger te worden van het land. Personen kunnen staatsburger worden via het Freedom Visa-programma met een investering van $1 miljoen in USDT of BTC. Het land heeft ook plannen om de adoptie en ontwikkeling van crypto uit te breiden onder Bukele.

Door voor de tweede termijn president van El Salvador te worden, is Bukele de eerste in een eeuw die herkozen is in het land. Door te pleiten voor een anti-bendegevecht en daarmee het land te hervormen, verklaarde Bukele:

“Dus, als we al ons kanker hebben overwonnen, met uitzaaiingen die de bendes waren, hoeven we nu alleen nog maar te herstellen en de persoon te zijn die we altijd al wilden zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!