Jupiter DEX overstijgt Uniswap op het gebied van handelsvolume

De op Ethereum (ETH) gebaseerde gedecentraliseerde beurs Uniswap (UNI), die sinds de oprichting bekend staat als dé marktleider op het gebied van DEX’s, is onlangs ingehaald door Jupiter (JUP), de op Solana (SOL) gebaseerde decentrale beurs.

Hoewel Uniswap op 3 februari kortstondig zijn positie als DEX met het hoogste handelsvolume herwon, kon het deze status niet behouden. Op 29 januari bedroeg het handelsvolume van Jupiter meer dan $500 miljoen, waarmee het die dag 18% van het totale handelsvolume veroverde, terwijl Uniswap naar de tweede plaats zakte met $443 miljoen.

Er wordt aangenomen dat Jupiter’s JUP token airdrop-evenement op 31 januari een belangrijke rol speelde in de daling van Uniswap naar de tweede plaats. Volgens gegevens van CoinGecko overtrof het handelsvolume van Uniswap kortstondig Jupiter in de vroege uren van 3 februari.

Jupiter slaagde er echter in deze tijdelijke situatie om te keren en nam opnieuw de eerste plaats in op de ranglijst van DEX’s met het hoogste handelsvolume in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven bedroeg het handelsvolume van Jupiter $538 miljoen. Dit terwijl Uniswap een handelsvolume van $531 miljoen wist te behalen, waarmee het op de tweede positie kwam te staan.

Huidige staat van UNI

Op het moment van schrijven staat UNI op $6,15, wat een koersdaling van 6% in de afgelopen maand weerspiegelt. Ondanks de 30 dagen durende daling lijkt de koers momenteel stabieler te zijn. Zo is de altcoin in de afgelopen week met meer dan 2% gestegen.

Uit een analyse van de netwerkactiviteit van de munt is een consistente daling van de vraag naar de altcoin te zien, waarbij het aantal adressen dat transacties met UNI uitvoerde de afgelopen 30 dagen met 23% daalde, volgens gegevens van Santiment. Aan de andere kant is er ook een daling in het aantal nieuwe adressen te zien. Uit informatie van Santiment blijkt dat het aantal nieuwe adressen in de afgelopen maand met 27% is afgenomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!