Fidelity voegt zich bij de race voor Ethereum ETF

De Securities and Exchange Commission heeft de deadline voor het nemen van een beslissing over Fidelity’s voorstel voor een exchange-traded fund (ETF) gebaseerd op Ethereum verlengd tot 5 maart, volgens een bekendmaking op donderdag.

“De Commissie acht het noodzakelijk om een ruimere periode toe te wijzen voor het nemen van besluiten met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat er voldoende tijd is om de voorgestelde regelwijziging en de daarmee samenhangende vraagstukken zorgvuldig te overwegen,” aldus de SEC.

Fidelity heeft in november een aanvraag ingediend voor de oprichting van het Fidelity Ethereum Fonds en verwijst daarbij naar een rechterlijke uitspraak van vorig jaar waarin werd gesteld dat de SEC geen duidelijke reden had gegeven waarom ze spot crypto-ETF’s zou moeten afwijzen, terwijl ze op futures gebaseerde producten had goedgekeurd.

De SEC heeft nu extra tijd om te beslissen of ze de regelwijziging goedkeurt, afkeurt of verdere stappen onderneemt.

Vertraging werd verwacht

Bloomberg Intelligence ETF-analist James Seyffart zei dat de vertraging door de SEC werd verwacht. Seyffart meldde in een bericht op X (voorheen Twitter)

“Fidelity’s #ethereum ETF is zojuist uitgesteld, zoals verwacht. Naar mijn mening zijn de belangrijke datums eind mei,”

Vorige week keurde de SEC 11 spot bitcoin ETF’s goed om te beginnen met handelen, wat sommigen in de industrie deed afvragen of een spot Ethereum ETF de volgende stap is.

Fidelity voegde zich laat vorig jaar bij de race voor een spot Ethereum ETF, samen met branchegenoot BlackRock. Ether-futures ETF’s werden gelanceerd een maand voordat deze bedrijven hun aanvragen indienden voor de spotproducten.

“Het feit dat ze de notering van op futures gebaseerde ETF’s hebben toegestaan, geeft aan dat ze op dezelfde manier denken over ether als over bitcoin. Hieruit kun je afleiden dat ze waarschijnlijk van mening zijn dat het geen effect is en dat ze het niet op die manier zullen reguleren,” merkte Stuart Barton, mede-oprichter van Volatility Shares, op vorige week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!