Solana krijgt blijk van vertrouwen van Franklin Templeton

De aantrekkingskracht van Solana (SOL) verschuift geleidelijk van particuliere beleggers naar vooraanstaande vermogensbeheerbedrijven. De meest recente op deze lijst om Solana te ondersteunen is Franklin Templeton, de vermogensbeheerder die al bestaat sinds 1947. Het bedrijf heeft onlangs via het X-platform steun uitgesproken voor de visie van de medeoprichter van het protocol, Anatoly Yakovenko.

In het bijzonder noemde Franklin Templeton innovaties zoals DePIN (gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken), gedecentraliseerde financiën (DeFi), meme-coins, non-fungible tokens (NFT’s) en Firedancer als enkele intrigerende ontwikkelingen die het waard zijn om in de gaten te houden. Volgens het beleggingsbeheerbedrijf is Yakovenko’s visie gericht op het presenteren van een “enkele atomaire toestandsmachine als een krachtig gebruik van gedecentraliseerde blockchains, waarbij informatie-asymmetrie wordt verminderd.”

Hoewel Solana met name bekendheid heeft gekregen voor zijn DeFi, NFT en meme-coin activiteiten in het vierde kwartaal van vorig jaar, wordt de wereldwijde, mainstream impact van DePIN en Firedancer onderschat. DePIN is ontworpen om te helpen bij het beheer van cruciale fysieke middelen, met toepassingen in sectoren zoals de energiesector, terwijl Firedancer een externe validatieclient is die hoopt bij te dragen aan de verbetering van de transactieverwerking en algemene efficiëntie van de Solana blockchain.

Franklin Templeton versterkt zijn positie in het ecosysteem van digitale valuta na toetreding tot de eerste groep vermogensbeheerders die goedkeuring hebben gekregen voor spot Bitcoin ETF-producten in de VS. Met de groeiende interesse van het bedrijf in Solana kan het de interesse van beleggers in het protocol vormgeven en zou Franklin Templeton zelfs kunnen streven naar een Solana spot ETF op korte termijn.

De prijs van Solana krijgt zo een andere belangrijke basis om zijn opwaartse traject voort te zetten in de hoop zijn prestaties van het afgelopen jaar te overtreffen. Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld tegen $100,80 na een stijging van 3,8% in de afgelopen 24 uur. Als beleggers de goedkeuring van Franklin Templeton in de prijs verrekenen, kan de munt solide steun rond de $100 prijsmarkering opbouwen terwijl de algemene markt consolideert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!